01 RECEPTEN

Recepten

Joke's recepten

Het volgende gerecht is zo eenvoudig om te maken dat écht iedereen het kan. Na het snijden hoef je namelijk helemaal niets meer te doen. Het is een gerecht dat je uitstekend al eerder kunt maken, bijvoorbeeld de avond van te voren, zodat  je de volgende dag een bijna kant en klare maaltijd uit je koelkast kunt vissen. De smaken zijn intens, kruidig, hartig (umami) en blijven nog heel lang als een prettig gevoel achter in de keel hangen. Een absolute aanrader.

De marinade bij deze kip noem ik haarlemmeroliemarinade, omdat het voor heel veel bruikbaar is. Zo maakt het deze kipkarbonade onweerstaanbaar - pittig, krokant en sappig.

Honing en tijm zijn een geliefde combinatie bij (lams)vlees. Ik voeg er in dit recept ook nog mosterd aan toe en dat zorgt voor een heerlijk sappig karbonaadje met een volle smaak.

Gehaktbrood is veelzijdig. Ik voeg er harissa aan toe, een Tunesische peperpasta, die enigszins op sambal lijkt. De smaak verschilt van gewone sambal omdat er onder andere komijn, koriander en soms ook paprika of tomaat aan toegevoegd wordt. Het is in tubes te koop in Marokkaanse en Turkse winkels. Het geeft dit gehaktbrood warmte en pit, terwijl de geitenkaas en tomaat voor het genoeglijke gevoel zorgen dat umami veroorzaakt. De pijnboompitten geven het gerecht een onverwachte crunch. Het gehaktbrood is warm erg lekker, maar ook koud smaakt het prima. Een restje is heerlijk op brood.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040