mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Joke's recepten

karbonade met mosterd, tijm en honing

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Honing en tijm zijn een geliefde combinatie bij (lams)vlees. Ik voeg er in dit recept ook nog mosterd aan toe en dat zorgt voor een heerlijk sappig karbonaadje met een volle smaak.

Lees meer

Afdrukken

Gehaktbrood

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Gehaktbrood is veelzijdig. Ik voeg er harissa aan toe, een Tunesische peperpasta, die enigszins op sambal lijkt. De smaak verschilt van gewone sambal omdat er onder andere komijn, koriander en soms ook paprika of tomaat aan toegevoegd wordt. Het is in tubes te koop in Marokkaanse en Turkse winkels. Het geeft dit gehaktbrood warmte en pit, terwijl de geitenkaas en tomaat voor het genoeglijke gevoel zorgen dat umami veroorzaakt. De pijnboompitten geven het gerecht een onverwachte crunch. Het gehaktbrood is warm erg lekker, maar ook koud smaakt het prima. Een restje is heerlijk op brood.

Lees meer

Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo