OKVLS-recepten-joke-recepten
OKVLS-knife-salie
joke-bnr

Aardappelen vlees en groente

(40 stemmen, gemiddeld 4.63 van 5)

Het volgende gerecht is zo eenvoudig om te maken dat écht iedereen het kan. Na het snijden hoef je namelijk helemaal niets meer te doen. Het is een gerecht dat je uitstekend al eerder kunt maken, bijvoorbeeld de avond van te voren, zodat  je de volgende dag een bijna kant en klare maaltijd uit je koelkast kunt vissen. De smaken zijn intens, kruidig, hartig (umami) en blijven nog heel lang als een prettig gevoel achter in de keel hangen. Een absolute aanrader.

 

dot-line-431-01

Benodigdheden
voor twee personen:

  • 4 aardappelen (350 gram)
  • 1/2 zoete aardappel (150 gram)
  • 1 kleine selderijknol
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram (biologische) hamlap
  • 125 gram (biologische) rookspekblokjes
  • grote plastic zak bijvoorbeeld een lege broodzak
  • olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout kruiden*
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper
  • 1 el gehakte peterselie
aardappelsvleesgroente_def
dot-line-431-01


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden
Hoe groot je alle blokjes snijdt, maakt niet uit, als alle blokjes maar ongeveer even groot zijn. Schil de aardappel, zoete aardappel en selderijknol en snijd ze in blokjes. Snij de ui in grove snippers, de knoflook in dunne plakjes, het vlees in dobbelstenen (gaat handig als het licht bevroren is, neem anders de keukenschaar en knip het vlees). Doe ui, knoflook en vlees samen met de spekblokjes in de plastic zak, giet er drie eetlepels olie bij en de ras el hanout kruiden, de tijm en wat gemalen peper. Knoop de zak dicht met wat lucht erbij en schud alles goed heen en weer zodat de ingrediënten vermengd zijn.

Vet een braadslede of ovenschaal in en doe de inhoud van de zak erin. Schud even heen en weer zodat er een laag van gelijke dikte ontstaat. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten gaar en bruin. Strooi de gehakte peterselie erover. Lekker met geschaafde komkommer die met honing en (rijst)azijn is aangemaakt.

*ras el hanout is een Marrokaans specerijenmengsel dat te koop is in Marrokaanse/Turkse groentewinkels en in de grotere supermarkten onder de naam Arabisch kruidenmengsel
logo-joke-boon
EKO-logo scharrel-rund-logo scharrel-varken-logo scharrel-varken-logo