mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Spaanse aardappelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Met regelmaat verbaas ik me erover hoe je van een paar ingrediënten iets heel erg lekkers kan maken. Dat is voor mij de magie van koken. Zoals in dit geval, aardappelen en chorizo samen in een verrukkelijk gerecht. Chorizo is een van oorsprong grove Spaanse worstsoort die zijn kleur en typerende smaakt dankt aan pimenton, gerookt paprikapoeder. Chorzio is zowel in verse als gedroogde vorm te koop en is er in een fijne en grove maling. Deze licht pittige Spaanse worst kent veel culinaire toepassingen, als broodbeleg, in stoofschotels of paella. Ik ben er dol op, en betreurde het lange tijd dat een biologische variant maar moeilijk te vinden was. Ik ging het aan Peter Kolster vragen en in mijn volhardend zijn leek ik wel wat op het konijn dat telkens bij de bakker vraagt om worteltjestaart. Op een dag was er chorizo in een grove biologische variant in de webshop. U kunt het vinden bij de vleeswaren. Ik blij, dat zult u begrijpen. Voor wie chorizo nog niet kent, of voor wie er net zoals ik dol op is, geef u ik deze keer een heerlijk recept met chorizo. Een erg lekker en makkelijk te maken recept dat ’s winters en zomers lekker is. Een frisse salade ernaast en klaar.

Boonappetit!

OKV april2018
dot-line-431-01

  Voor 4 personen:

  • 600 gram stevige aardappelen

  • 1 biologische chorizoworst á 200 gram OKvlees.nl ontdooid

  • 1 teen knoflook

  • 2 rode uien, gesnipperd

  • 1 tl pimenton

  • 3 el gehakte krulpeterselie

  • Olijfolie

 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Was de ongeschilde aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de uien en knoflook hierin zachtjes aan gedurende 5 minuten, schep regelmatig om.Haal het vel van de chorizoworst en snij deze in plakken en vervolgens in blokjes. Bak al omscheppend 10 minuten met de uien mee. Er zal vet uit de worst komen en dat zorgt voor het overheerlijke eindresultaat.
  • Snij de aardappelen in plakken of blokjes en voeg ze aan het ui-chorizo mengsel toe. Strooi de pimenton erover en bak regelmatig omscheppend in 20 minuten bruin en krokant.
  • Maal er peper over, eventueel een snuf zout (de worst bevat ook zout) en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien op met een salade. 

Boonappetit!

Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo