01 RECEPTEN

Recepten

Behalve het uiterst sympathiek geprijsde en ruime assortiment van OKvlees.nl is er nog een heel mooi aspect aan het nog steeds groeiende assortiment in de webshop. Wat ik zo leuk vind is de aandacht voor kleinschalige en bijzondere, eerlijke producten. Zo ben ik enorme fan van het varkensvlees van Piggy’s Palace, de forel van viskwekerij het Smallert, wilde gans van Hollands Wild, de vegetarische producten van de Vegetarische slager, de pie’s van de Pie shop en het ijs van de Stoerderij. De Stoerderij is een buffelmelkerij die waterbuffels houdt in Son en Breugel.

Sinds een paar maanden verkoopt de webshop van Okvlees.nl ook paneer van de Stoerderij. Paneer is een ‘kaas’ die zijn oorsprong vindt in het grotendeels vegetarische India. In plaats van dierlijk stremsel wordt  citroensap of azijn gebruikt om de melk te laten stremmen. Hierdoor is het geschikt voor vegetariërs. Misschien kent u paneer wel van het eten bij een Indiaas restaurant. Daar wordt het verwerkt in (mijn favoriete gerechten) Mattar paneer of Saag paneer. Paneer kunt je lang niet overal kopen, de natuurwinkel heeft het soms. Ik was dan ook echt verheugd toen ik zag dat OKvlees.nl paneer van buffelmelk in de webshop ging verkopen. Want het is een bijzonder en verrassend product voor wie eens geen vlees op tafel wil zetten. Dat is het leuke van OKvlees.nl geen vlees eten is ook OK.

Ik kwam in een Indiaas kookboek een recept tegen van gevulde paprika’s met paneer. Dat recept heb ik een beetje aangepast. Het is erg lekker en heel makkelijk om te maken. U eet er rijst bij en een frisse salade van komkommer.

Boonappetit!

OKV februari2018
dot-line-431-01

  Voor 2-3 personen:

  • 1 verpakking paneer van waterbuffelmelk á 200 gram, ontdooid (in de OKvlees.nl webshop te vinden onder vegetarisch)

  • 3 grote rode puntpaprika’s

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl komijnzaad, in de vijzel gekneusd

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 el gerapte gemberwortel

  • 1 rode chilipeper, fijn gehakt (als u niet van pittig houdt verwijder dan grotendeels de zaadjes en zaadlijsten)

  • 2 tomaten in blokjes

  • ½ tl zout

  • 1/2 tl chilipoeder

  • 1 tl gemalen koriander

  • 50 gram spinazieblaadjes 

 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

    • Verhit de oven op 180 graden.
    • Bekleed een ovenschaal waar de paprika’s naast elkaar inpassen met een vel bakpapier.
    • Was de paprika’s en snij het kapje eraf. Maak een lange snee van boven tot bijna onderaan de paprika. (snij de paprika niet door) Duw de paprika een beetje open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    • Verhit de olie in een koekenpan en voeg het komijnzaad toe bak dit 1 minuut. Voeg de ui, de gemberwortel en de chilipeper toe en bak deze af en toe omscheppend op laag vuur 10 minuten mee.
    • Snij de paneer in kleine blokjes en voeg deze samen met de tomaat toe aan het uimengsel in de pan. Bak 3 minuten zachtjes mee.
    • Voeg zout, chilipoeder, koriander en spinazieblaadjes toe en schep goed door elkaar. Bak nog 1 minuut mee tot de spinazie slinkt en draai dan de warmtebron uit.
    • Vul de paprika’s met een kleine lepel en je handen met de paneervuling. Vouw de paprika’s een beetje dicht en plaats ze in een ovenschaal.
    • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de paprika’s 20 minuten gaar. Serveer met gekookte rijst en een frisse salade.

Boonappetit!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040