01 RECEPTEN

Recepten

Het is weer januari, een voor veel mensen niet zo populaire maand. Goede voornemens zijn gesneuveld, het weer is koud, er is weinig licht en de lente en het vooruitzicht van beter weer laten nog een poos op zich wachten. Dat kan een reden voor somberte zijn. Okvlees.nl komt met een remedie: lekker eten. Want van lekker, gezond en kleurig eten kun je beslist opfleuren. In de webshop van OKvlees.nl zijn sinds een poosje heerlijke biefstukspiesjes te vinden. Van biologisch rundvlees gemaakt en gekruid met licht pittige piri piri kruiden. Deze kruiden daar zit een leuk verhaal aan vast. Piri piri betekent in het Swahili (Afrikaanse taal voornamelijk gesproken in Oost Afrika) ‘rode duivel’. Het wordt gemaakt van een pepersoort die zijn oorsprong vindt in Amerika. De Portugese zeevaarders namen de peper mee naar Afrika en daar werd het onderdeel van een kruidenmengsel. In Portugal is piri piri een bijzonder populair onderdeel van de keuken. De biefstukspiesjes piri piri van OKvlees.nl zijn gemaakt van heel mals vlees, u hoeft ze maar kort te bakken of te grillen. Biefstuk is mager, net zoals mijn romige paprikasaus die vol groenten en kleur zit. Deze saus heeft door de rode paprika vanzelf een licht zoete smaak, u maakt hem heel makkelijk in de oven. Maak er meteen wat ovengebakken aardappeltjes bij, (ongeschilde aardappelen in parten omgeschept met wat olijfolie op de bakplaat geroosterd) en u smult uzelf op een magere én erg lekkere manier de sombere dagen door. Natuurlijk kunt u dit ook eten als het mooier weer wordt.

Boonappetit!

OKV januari2018
dot-line-431-01

  Voor 2-3 personen:

  • 2 verpakkingen Okvleees.nl Biefstukspiesjes piri piri, ontdooid

    Saus

  • 3 rode (punt) paprika’s

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 2 tomaten

  • olie

  • Peper en zout

  • 75 ml slagroom, ongeklopt

  • 50 ml water

  • ½ tl gedroogde tijm

  • 1 tl citroensap

  • Boter

 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in grove stukken. Pel de ui en snipper deze grof. Pel de knoflook. Snij de tomaten in vieren.
  • Leg de groenten op de bakplaat en strooi er wat peper en zout over. Besprenkel met 2 el olie en zet de bakplaat 1 richel boven het midden van de oven. Bak de groenten 35 minuten.
  • Laat iets afkoelen en pureer de groenten dan in de keukenmachine of met behulp van de staafmixer samen met de slagroom en het water.
  • Doe in een pannetje, voeg de tijm en het citroensap toe en verwarm af en toe roerend. Maak op smaak met peper en zout.
  • Bak dan de biefstukspiesjes. Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olie in een koekenpan en bak de spiesjes 3-4 minuten per kant bruin.
  • Serveer de spiesjes op een bord: 2-3 per persoon, met de saus ernaast, heerlijk met gebakken of geroosterde aardappeltjes, pasta of rijst en een frisse groene salade.

Boonappetit!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040