01 RECEPTEN

Recepten

Het is als ik dit schrijf regenachtig en het waait daarbij ook nog eens hard. Echt weer om gezellig met zijn allen aan tafel te zitten en lekkere voedzame gerechten te eten. Winter en kool horen bij elkaar. Kool is erg gezond en met kool kun je heel veel lekkere gerechten maken. Natuurlijk kent iedereen zuurkool en boerenkoolstamppot met worst. Maar er is zoveel meer. Kool in combinatie met gehakt of spek is heel erg lekker. In de webshop van OKvlees.nl treft u behalve gerookte spekreepjes bij de vleeswaren diverse speksoorten aan.

Groene kool wordt ook wel savooiekool genoemd en is een van de oudste koolsoorten. Je kunt er veel lekkere recepten mee maken. Zo vult men in Oost Europa de voorgekookte bladeren met een mengsel van gehakt en rijst en zet dit daarna in de oven, wat een fijn gerecht is. Zie mijn OKvleesrecept

Ik geef u dit keer een recept voor groene kool met spekjes en tomaat. Ik gebruik van die kleine tomaatjes die je tegenwoordig in verschillende kleurtjes kunt kopen. Heel erg lekker en een heel simpel gerecht om te maken, mooi om te zien en met een gekookt aardappeltje ernaast een volledig hoofdgerecht.

OKV november2017
dot-line-431-01

  Nodig voor 4 personen:

  • 2 verpakkingen gerookte spekreepjes OKvlees ontdooid
  • ½ groene kool plm 600 gram
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram kleine tomaatjes, (zo mogelijk in meerdere kleuren)
  • Peper en zout
  • 100 ml volle yoghurt losgeroerd met 1 tl maïzena
 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Snij de kool in heel dunne reepjes.

  • Verhit in een ruime braad- of hapjespan de olijfolie en bak hierin de spekjes uit in 5 minuten.

  • Voeg de kool toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.

  • Snij de tomaatjes doormidden en schep deze door de kool. Voeg een half kopje water toe en plaats het deksel op de pan. Laat de kool op laag vuur 15 minuten stoven.

  • Voeg de met maïzena losgeroerde yoghurt toe en roer goed door. Warm nog 2 minuten mee.

  • Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Boonappetit!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040