01 RECEPTEN

Recepten

Toen mijn – inmiddels volwassen – kinderen nog klein waren aten wij geregeld schnitzels. Zelf gepaneerde schnitzels om precies te zijn. Dat had een heleboel redenen. Een daarvan was dat mijn kinderen dat heel erg lekker vonden, een tweede was een meer persoonlijke. Soms, zo aan het eind van de dag, was ik het opvoeden in combinatie met werken en de rest van het moderne leven een beetje zat. Mijn kinderen waren vaak aan het eind van de dag ook niet op hun best dus u begrijpt: irritatie alom. Schnitzels maken is in dat geval heel erg heilzaam en bijna meditatief heb ik gemerkt. Neem een lapje varkensschnitzel, of kipfilet (de OKvlees.nl webshop heeft ruime keus) leg dat tussen een flink stuk plastic folie. Neem vervolgens een middelzware steelpan en sla. Deel die schnitzel een paar ferme klappen uit en voel wat het met u doet: volkomen beheerst zit u even later aan tafel. Dat is ontladen in optima forma.

Nu mijn kinderen groot zijn biedt het leven weer andere uitdagingen. Daarom is het tijd voor een nieuwe versie van de schnitzel, een 2.0 versie. Schnitzel in reepjes, in een romige saus met druiven, hetgeen mogelijk vreemd klinkt maar heerlijk smaakt. Druiven zijn tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar, dus u hoeft niet te wachten tot het oogstseizoen dat zo eind augustus begint. Het gerecht is heerlijk met rijst, pasta of zoals ik doe met gekookte boekweit, te koop bij de natuurvoedingswinkel. Geef er een salade bij die fris zuur is aangemaakt als tegenwicht voor het romige karakter van de saus. Daarom pak uw schortje en ga aan de slag. Boonappetit!

OKV augustus2017
dot-line-431-01

  Voor 3-4 personen:

  • 300 gram varkensschnitzel (ik neem Piggy’s Palace) dat is 1 OKvlees.nl verpakking, ontdooid
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 25 gram roomboter
  • 1 courgette, in dunne halve plakjes
  • 150 gram kruidenroomkaas bijv. Boursin
  • 10 groene druiven, gehalveerd pitten verwijderd
  • 10 blauwe druiven, gehalveerd pitten verwijderd
  • Peper en zout
  • 1 el vers gehakte peterselie
 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Snij de schnitzel in dunne reepjes en snij de reepjes in stukjes van 2 cm lengte. Bestrooi de reepjes met zout en versgemalen peper.
  • Verhit de boter in een braad- of hapjespan. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan gedurende 5-8 minuten.
  • Voeg de schnitzelreepjes toe en bak 3-5 minuten al omscheppend mee.
  • Doe de courgette, die dun gesneden moet zijn, erbij en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg nu de kruidenroomkaas (Boursin) toe en laat deze al roerend smelten tot er een saus ontstaat.
  • Doe de druiven bij de saus en schep alles zorgvuldig door elkaar, warm nog 1 minuut door. Maak op smaak met peper en zout, bestrooi met de peterselie en dien meteen op..

Boonappetit!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040