01 RECEPTEN

Recepten

Misschien kent u hem wel, de Italiaanse klassieker Saltimbocca. Een dun uitgeklopte (kalfs)schnitzel gebakken met een plak parmaham en een salieblaadje. Salie is een sterk smakend kruid dat vooral veel in de Italiaanse keuken wordt gebruikt. Er worden aan salie ook geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, zo zou salie rustgevend zijn en in melk getrokken een prima slaapdrankje zijn. Van mijn recept voor schnitzel rolletjes met salie valt u beslist niet in slaap!

In de webshop van OKvlees.nl treft u zowel scharrel- als biologische varkensschnitzels of die van de echte buitenvarkens van Piggy’s Palace, waarvan ik erg fan ben. Behalve dat zijn er ook kalfsschnitzels, het is maar nét wat u wilt. Een schnitzel wordt uit de ham van het varken gesneden, van het kalf uit de bovenbil. Omdat een schnitzel een dun lapje vlees is, is het snel gaar. Schnitzels kun je op allerlei manieren maken, zo gaf ik u al eens een recept voor een Wiener Schnitzel op mijn wijze, met een krokant notenkorstje. In dit recept vullen we de schnitzel met zongedroogde tomaat, salie en blauwe schimmelkaas. Dat kan zowel het Italiaanse Gorgonzola, het Franse Roquefort of het Deense Danish Bleu zijn; het is maar net wat u lekker vindt. Daarna paneren we hem met polenta, dat is fijngemalen maismeel waarvan men in Italië polenta maakt. Polenta is een troostvol gerecht dat zich –oneerbiedig- het best als hartige pap laat omschrijven. Het geeft de schnitzelrolletjes een heel lekker krokant korstje. U vindt het bij elke grote supermarkt. Gewoon paneermeel mag echter ook.

Bindt uw schortje voor en ga aan de slag!


dot-line-431-01

 Voor vier personen:
OKV september2016

  • 4 schnitzels, varkens- of kalf, dat zijn twee OKvlees.nl verpakkingen, ontdooid
  • 80 gram blauwe schimmelkaas, in 4 porties
  • 8 blaadjes salie, fijngesnipperd
  • 4 zongedroogde tomaatjes uit een potje op olie, fijngehakt
  • 2 eiwitten
  • versgemalen peper, snuf zout
  • 80 gram polenta
  • houten prikkertjes
  • boter of olie of zoals ik doe een combinatie van beide om in te bakken. 
 

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Haal de ontdooide schnitzels uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
  • Neem een stuk plasticfolie en leg de schnitzel ertussen. Klop met een (vlees)hamer of zware steelpan het vlees nog iets meer uit. Doe dit met alle schnitzels.
  • Leg een uitgeklopte schnitzel op een stuk plastic folie. Bestrooi met peper. Verdeel in de breedte de kaas, de tomaat en de salie. Rol met behulp van het plastic het lapje langzaam op, zodat de vulling wordt ingesloten en u een langwerpig rolletje krijgt.
  • Ga zo door met alle schnitzels. Steek aan elk uiteinde een prikkertje zodat de vulling gefixeerd is.
  • Klop in een diep bord de eiwitten met een snuf zout, los tot ze wat schuimig worden, Doe in een ander bord de polenta.
  • Haal de schnitzel rolletjes door het eiwit en zorg dat alle kanten bedekt zijn.

Boonappetit

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040