mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Super kipburger met wortel en tahinsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

We waren met het eten onverwacht met zijn tweeën. Ik had al bedacht om kipburgers te maken, van biologisch OKvlees.nl kippengehakt. Dat wordt gemaakt van sappige kippendijtjes: heerlijk. Van mijn plan week ik niet af, wel van het idee om het voor vier personen te maken. Ik maakte daarom twee supergrote burgers die ik in extra grote pitabroodjes deed en serveerde met een grote salade ernaast. Dat maakte het tot een reuzenmaal. Dat bleef niet zonder gevolgen; mijn man zei tijdens het eten viermaal (niet gelogen) hoe ontzettend lekker hij het vond. Ik genoot van zijn genieten en van mijn eten, want hij had gelijk het was een van de lékkerste burgers die ik ooit at. Ik had fijn geraspte wortel en kokos aan het gehakt toegevoegd en dat gaf het een lekkere bite. Ook maakte ik er een sausje naast dat ik ook erg lekker vond, van tahin (sesampasta) en yoghurt. Mijn man vond dat sausje niet nodig. Daarom moet u ook maar even kijken of u het nodig vindt. Natuurlijk kunt u ook vier kleinere burgers maken, dan eet u geen reuzenmaal maar wel lekker en helemaal OK.


dot-line-431-01

 Voor 2 reuzen of vier personen:

OKV juli2016

  • 250 gram (biologisch) kippengehakt, dat is 1 OKvlees.nl verpakking. Ontdooid.
  • 100 gram fijn geraspte wortel
  • 25 gram gedroogd, geraspt kokos
  • 1 ½ tl sambal oelek
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 ½ tl zout
  • versgemalen peper
  • plantaardige olie of boter om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 grote of 4 kleine pitabroodjes
  • Tahin yoghurt saus
  • 4 el volle yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 3 el tahin (sesampasta supermarkt en mediterrane supermarkt)
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout en versgemalen peper  
OKV juli2016

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Voor de burgers: meng in een kom kippengehakt, geraspte wortel en kokos, sambal, komijn, het zout en wat versgemalen peper goed door elkaar. Vorm er twee of vier burgers van druk ze een beetje plat. Laat 30 minuten of langer in de koelkast opstijven.
  • Pel en snij de ui doormidden, snij dunne plakjes en haal ze los tot halve ringen.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar, proef en breng op smaak, voeg eventueel wat extra citroensap toe.
  • Verhit voor de burgers olie of boter in een koekenpan en bak ze eerst aan beide kanten bruin. Laat dan in 7-8 minuten voor grote burgers en 4-5 minuten per kant garen.
  • Bak in een andere koekenpan de ui ringen in wat olie of boter bruin.
  • Rooster de pitabroodjes, snij ze open. Doe in elk pitabroodje een burger en wat ui ringen. Geef de saus er in een apart schaaltje naast. Serveer er een frisse salade naast.

Boonappetit

Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo