mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Vitello Forello

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Deze maand maken we een variatie op het klassieke Italiaanse gerecht Vitello Tonnato; koud vlees met tonijnmayonaise. In plaats van tonijn gebruik ik gerookte forel en dat vind ik nog veel lekkerder dan de tonijnvariant. Traditioneel maakt men dit met kalfsfricandeau, ik wijk daar vanaf door varkensfricandeau te gebruiken. Dit gerecht wordt op kamertemperatuur of gekoeld geserveerd en is daardoor erg geschikt voor de warmere zomermaanden. U kunt het heel goed als hoofdgerecht serveren met wat brood en een frisse salade.

Bovendien, en dat wist u misschien al, kunt u voor forel ook terecht bij OKvlees.nl. Die is afkomstig uit de vijvers van forellenkwekerij het ’t Smallert, een betrouwbaar adres met 110 jaar ervaring, voor vis van goede komaf. Bij mijn Okvlees.nl bestelling, bestel ik ook altijd forel en gerookte filets, lekker én erg handig om in huis te hebben.

De saus die we maken voor over de fricandeau is ook erg lekker op zichzelf, als beleg voor op een toastje, een boterham of onderdeel van een buffet, de fricandeau braden we speciaal voor dit gerecht maar het kan natuurlijk ook heel goed van een restje. En gebraden rosbief of rollade dat kan uiteraard ook. Kortom: u kunt alle heerlijke kanten op met dit recept.


dot-line-431-01

 Voor 4 personen:

  • 500 gram varkensfricandeau (1 OKvlees.nl verpakking)
  • 30 gram boter
  • peper en zout
  • 1 forel filet (dat is een half pakje OKvlees.nl á 180 gram)
  • 2 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt 10% vetgehalte
  • 1 tl ketchup
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el kappertjes op zuur, uitgelekt
OKV juni2016

dot-line-431-01

Zo maakt u het:

  • Ontdooi het vlees en de vis.
  • Dep de fricandeau droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Smelt de boter in een kleine braadpan, tot deze gaat bruisen.
  • Bak de fricandeau op hoog vuur rondom bruin in de boter. Zet de warmtebron lager en het deksel schuin op de pan. Braad de fricandeau in 30 minuten, terwijl u het vlees regelmatig omdraait gaar. Het zal dan nog iets rosé zijn van binnen. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt met aluminium folie 15 minuten rusten.

Maak ondertussen de saus:

  • Doe de forelfilet, de mayonaise, yoghurt, ketchup, citroensap, olie, peper en zout in de keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Snij het vlees in dunne plakken en schik deze op een schaal of maak voor iedereen een eigen bordje.
  • Schep de saus eroverheen en strijk iets uit zodat het vlees grotendeels bedekt is. Bestrooi met de kappertjes en dien op.

Boonappetit

Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo