01 RECEPTEN

Recepten

De decembermaand met alle feestmomenten is voor veel mensen ook een stressvolle periode. We moeten zoveel (van onszelf) deze maand. Tijdens de feestdagen willen we extra feestelijk en met meerdere gangen eten, komen er gasten en dan moet het huis ook nog in kerstsfeer gebracht worden. Het kán natuurlijk ook anders. U kunt deze kerst heel erg relaxt en volledig OK doorbrengen. Natuurlijk door iets uit het zeer ruime aanbod van OKvleesnl te kiezen of door het over een géheel andere boeg te gooien: serveer hapjes. Maak bijvoorbeeld deze schotel met verrassende hapjes die u maakt met de vleeswaren van OKvleesnl. Dan bent u niet alleen zo klaar, u zet ook eens iets anders dan gebruikelijk op tafel. Met lekker grof brood, wat boerenboter en een soepje of salade heeft u een heerlijke stressloze kerst. En daar waren de kerstdagen voor bedoeld. Ik wens u smakelijke, vredige kerstdagen waarbij u zich vooral OK zult voelen.

Het assortiment vleeswaren in de webshop van OKvleesnl wordt steeds uitgebreider. Ik koos lekkere paté, pancetta en rookvlees. En daar maak je in korte tijd iets lekkers mee. Ik geef de drie receptjes na elkaar.

Boonappetite!


dot-line-431-01

De drie gerechtjes zijn samen voldoende voor 4 personen als onderdeel van een maaltijd zoals hierboven voorgesteld of voor een royale schotel op oudjaarsavond.



Rookvlees met bieslook en ei (voor 10-12 hapjes)

Zo lekker kan eenvoud zijn.

  • 100 gram OK runderrookvlees (1 verpakking)
  • 3 eieren, hard gekookt (plm 8 minuten)
  • 15 sprietjes bieslook, fijn geknipt.
  • versgemalen peper

Laat het rookvlees ontdooien. Maak de plakjes los van elkaar.

Pel de eieren en snijd ze in vieren. (partjes)

Leg een plakje rookvlees op een plank. Leg er een partje ei op. Bestrooi licht met peper strooi er wat gesnipperde bieslook op.

Rol het plakje rookvlees om het partje ei en leg dit op een schaal.

Ga zo door tot alles rookvlees op is. Mogelijk houdt u wat ei over, dat wordt niet gebruikt in dit recept.

Leg alles rolletjes op een schaal en bestrooi met bieslook. Zet tot gebruik koel weg.

 

Patéballetjes met port en roggebrood (voor plm 20 balletjes)

Bij OKvlees vindt u fijne patés die door Bucherie op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Met de zachte paté met veel cranberries maakt u heerlijke balletjes die u zo uit het vuistje kunt eten.

  • 1 pakje zachte paté met cranberries van Bucherie via OKvleesnl (plm 150 gram)
  • 1 el rode port
  • 2 plakjes Fries roggebrood
  • 3 el sesamzaad
  • Verkruimel het roggebrood, dat kan in de keukenmachine maar gaat ook heel goed met de hand.

Doe de paté in een kom. Prak met een vork fijn en roer er de port en 2 el van de roggebroodkruimels doorheen.

Meng op een schoteltje het roggebroodkruim met het sesamzaad.

Neem telkens een volle theelepel van het patémengsel en vorm daar met koele handen een balletje van. Rol dit voorzichtig door het roggebrood-sesammengsel. Ga zo door tot alle balletjes op zijn.

Leg de balletjes op een schaal. (zet tot gebruik koel weg.)

 

Krokante pakketjes met pancetta, geitenkaas en banaan (voor 10 pakketjes)

Een heerlijk verrassend pakketje, krokant gebakken met daarin geitenkaas en banaan. Deze combinatie van zoet én hartig, zacht én krokant is erg lekker. En bovendien eenvoudig te maken.

  • 1 pakje OKvleesnl pancetta
  • 1 rol geitenkaas naturel (45+) à 80 gram
  • 1 banaan, niet te rijp (moet nog stevig zijn)
  • paprikapoeder
  • olie om in te bakken

Ontdooi de pancetta. Haal de plakjes van elkaar.

Snij de geitenkaas in plakjes van 0.5 cm. U moet net zoveel plakjes hebben als er plakjes pancetta zijn.

Snij de banaan in plakjes van 0.5 cm.

Leg een plakje pancetta op een plank. leg in het midden een plakje geitenkaas en daarbovenop een plakje banaan. Stuif er wat paprikapoeder overheen.

Plooi het spek om de kaas en banaan zodat er en pakketje ontstaat dat de kaas en banaan grotendeels bedekt.

Verhit olie in een koekenpannetje en bak de pakketjes aan iedere kant in 3 minuten bruin en krokant. Warm zijn de hapjes het lekkerst.

Leg de pakketjes op een schaal bij de andere hapjes en serveer.

OKV december2015

dot-line-431-01

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040