mandje is leeg
inloggen
 
 top email

karbonade met mosterd, tijm en honing

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Honing en tijm zijn een geliefde combinatie bij (lams)vlees. Ik voeg er in dit recept ook nog mosterd aan toe en dat zorgt voor een heerlijk sappig karbonaadje met een volle smaak.


dot-line-431-01

Benodigdheden
per persoon:

  • 1 flinke rib- of schouderkarbonade
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 tl gedrogde tijm
  • peper, zou
  • margarine of boter
  • 1 1/2 theelepel vloeibare honing
kipkarbonademetmosters_def
dot-line-431-01


Bereiding:

Wrijf de karbonade in met een theelepel mosterd per kant, tijm en peper en zout.
Laat een klont margarine of boter goed bruin worden en leg de karbonade in de pan terwijl je hem over de bodem heen en weer beweegt. Bak de karbonade aan beide kanten op redelijk hoog vuur bruin. Zet het vuur wat zachter en druppel de honing over de karbonade terwijl je hem nogmaals door de pan beweegt en keert zodat het vlees overal met honing bedekt wordt. Laat de karbonade een kleine 10 minuten zachtjes bakken, afhankelijk van de dikte.

Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo