mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Kippendij gevuld met doperwt en zongedroogde tomaat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Kip is een veelzijdig stukje vlees. Met kip kun je veel, zo niet alle kanten op. OKvlees.nl heeft in het assortiment voor ieder wat wils; biologisch en scharrel. Kip, hoen of haan. Hele kip, de vleugeltjes of de pootjes, de kipfilet of een dij, er is voor iedereen wel wat bij.

Nu is vooral kipfilet een erg populair stukje kip. Maar wat een groot aantal mensen nog niet weet is dat de dijen van de kip eigenlijk veel lekkerder zijn. Malser, sappiger en daardoor na bereiding minder snel droog. De dijen, die zowel met bot als ontbeend verkrijgbaar zijn, zijn lekkere dikke dijen, die de dames kip hebben ontwikkeld door veel buiten te lopen scharrelen. En dat vind je terug in de smaak.

Natuurlijk kun je ze klaarmaken op de manier waarop je kipfilet gebruikt: gebraden of in stukjes gebakken. Maar u kunt er ook spannende gevulde dijtjes van maken, door ze lekker te vullen en in spek te rollen. De smaak is echt verrassend, het vlees heerlijk sappig.

Kip met doperwtjes is een klassieke geliefde combinatie. En daaraan heb ik mijn eigen draai gegeven in dit recept, ik vul de kippendijtjes met doperwtenpuree en zongedroogde tomaat. Het is makkelijk te maken en erg lekker. Bovendien mooi om te zien. Ik maakte er een zomers spinazie stamppotje bij met zoete en witte aardappel. De gevulde kippendij in plakjes erbovenop en u steelt beslist de show.


dot-line-431-01

Recept kippendij gevuld met doperwt en zongedroogde tomaat


  • 2 verpakkingen ontbeende kippendijen (er zitten er twee in een pakje)

  • 50 gram (diepvries) doperwten

  • 50 gram zongedroogde tomaat op olie

  • ½ tl gedroogde oregano

  • Versgemalen peper

  • 200 gram OKvlees ontbijtspek in lange plakjes

  • boter of olie om in te bakken
  OKV juli2014  
   
 

dot-line-431-01

Zo maak je het:

  • kook de doperwten met de oregano in een laagje water in 5 minuten gaar. Giet af in een bolzeef.

  • knip of snij de tomaatjes in kleine stukjes en pureer ze samen met de uitgelekte doperwten tot een middelgrove puree. Dat wil zeggen niet helemaal glad er mogen best nog wat stukjes tomaat of doperwt te zien zijn.

  • haal het velletje van de dijen dit wordt niet gebruikt. Dep de dijen van binnen en van buiten goed droog met een stukje keukenpapier.

  • leg op een snijplank per dij 3 plakjes ontbijtspek naast elkaar. De plakjes moeten elkaar overlappen zodat er geen ruimte tussen zit.

  • leg de dij met de kant waar het vel zat op het spek in de breedte. Maal peper over de binnenkant.

  • verdeel de doperwtenpuree over de dijen.

  • vouw de dijen dicht terwijl u de plakjes spek meeneemt en ze om de dij heen rolt. Het ziet er dan ongeveer als een slavink uit.

  • verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

  • verhit een klontje boter of olie in een koekenpan. Braad de gevulde kippendij rolletjes rondom bruin.

  • leg een stukje bakpapier in een ovenschaal en leg de aangeraden kippendij daarin naast elkaar.

  • zet in het midden van de oven en gaar in 25 minuten na.

  • haal uit de oven en dek af met een stukje aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten voordat u het in plakjes snijdt.

    Boonappetite.











Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo