mandje is leeg
inloggen
 
 top email

OK vlees saté, dat eten wij het hele jaar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Kent u de saté van OKvlees.nl al? In de webshop te vinden onder het kopje bbq. Eerlijk gezegd gebruik ik deze saté echt niet alleen op de bbq. Want hij is zo heerlijk, mals en goed gekruid. Die saté eten wij hier in huize Boon met zeer grote regelmaat en wel het hele jaar door. Gewoon in de koekenpan bakken gaat ook heel erg goed. Of in de grillpan of -plaat. De stokjes zijn per drie verpakt. Dat is een ideale portie voor bij de warme maaltijd. Bij de nasi, bij de bami, bij een stokbroodje of bij de friet, bij de borrel of gewoon bij de warme maaltijd van groenten en rijst. U bakt de saté, maakt er wat satésaus bij en klaar. In weinig tijd een lekkere maaltijd. In mijn gezin eten we graag gado gado met saté. Dat is een Indonesisch gerecht van koude groenten met warme satésaus en stokjes saté. Een heerlijk gerecht als het buiten warm is, makkelijk grotendeels vooraf te bereiden: dus ideaal als je het druk hebt. Maar bovenal érg lekker en helemaal OK.


dot-line-431-01

recept gado gado compleet met saté


  • 4 pakjes OKvlees saté
  • olie
  • 250 gram bloemkool in roosjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram sperzieboontjes afgehaald
  • 100 gram Chinese kool bladeren
  • 100 gram winterwortel geschild
  • ½ komkommer in plakjes
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • Satésaus kant en klaar of zelfgemaakt
  • 50 gram geroosterde pinda’s (gezouten of ongezouten naar keus)
  • Gekookte rijst om erbij te serveren
  Joke juni 2014 Gado  
   
 

dot-line-431-01

Zo maak je het:

  • Kook de groenten die gekookt moeten worden apart. Dit in verband met de verschillende kooktijden. En omdat je de groenten dan apart op het bord kunt schikken, dat staat zoveel mooier.

  • Kook de bloemkoolroosjes in water in 3-5 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de taugé in een kom en overgiet deze met kokend water. Laat dit 1 minuut staan en giet de taugé dan in een zeef af. Laat uitlekken.
  • Snijd de sperzieboontjes in drieën. Dit gaat makkelijk als je ze in een bundeltje op een snijplank legt, de topjes bij elkaar. Je kan ze dan zo in drie gelijke delen snijden. Kook de sperzieboontjes in 5 minuutjes beetgaar en giet af.
  • Snij de Chinese koolbladeren in ragfijne dunne reepjes. Rasp de wortel grof of maak er met de dunschiller linten van. Deze groenten blijven rauw.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de satéstokjes in porties bruin en gaar. Aan iedere kant 3 minuten. Als je voor meerdere personen bakt gebruik dan twee koekenpannen.
  • Verwarm de satésaus.
  • Neem per persoon een groot bord, schik de groenten en komkommerplakjes in vakjes op het bord. Let hierbij een beetje op een mooie kleurverdeling. Snijd het ei in plakjes of kwarten en schik deze er tussen. Leg de saté hierboven op, schep een beetje van de satésaus erop en bestrooi met gehakte pinda’s.
  • Geef de rest van de satésaus er apart bij.

    Serveer de gado gado met een kommetje rijst ernaast.

     

    Boonappetite!











Afdrukken

EKO-logo EU Organic Logo