01 RECEPTEN

Recepten

Varkenslapjes worden gesneden uit de schouder van het varken. Je moet het vlees na het aanbraden gaar sudderen. Dat klinkt eerlijk gezegd een beetje saai vindt u ook niet? Toch is het de moeite waard om de volgende keer dat u uw vriezer gaat vullen met dat heerlijk biologische en scharrelvlees van OKvlees.nl ook eens varkenslapjes te bestellen.

Stoof ze dan eens in deze heerlijke, kleurige en spannende kerrie-kokossaus. Ik gebruik hiervoor het liefst een bepaald merk kerriepoeder: Chan’s Massala, dat is Hindoestaanse kerrie. Dat koop je bij iedere (grotere) supermarkt, toko of Turkse groentewinkel en het zit in een plastic zakje. Bewaar de rest in een blikje of potje en je hebt er lang plezier van. Wie dit niet kan krijgen gebruikt een combinatie van mild en scherp kerriepoeder.


dot-line-431-01


Nodig voor vier personen


  • 600 gram varkenslapjes (dat zijn twee OKvlees.nl verpakkingen)
  • 3 rode uien gesnipperd
  • 3 witte uien gesnipperd
  • 50 gram boter
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 6 flinke tl kerrie poeder (Chan’s Massala of 4 tl milde en 2 tl scherpe kerriepoeder)
  • 11/2 groente of vleesbouillontablet
  • Flinke hand sultana rozijnen
  • 600 ml kokosmelk (anderhalf blik goed geschud voor het openen)
  • Peper uit de molen

 

recept-varkenslapjes-LRG
 
dot-line-431-01

Zo maak je het:

Smelt de boter in een braadpan. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in lange repen. Braad rondom bruin en doe dan de uien en de knoflook erbij. Bak deze al omscheppend mee en laat dit 10 minuten zachtjes bakken. Voeg dan het kerriepoeder toe, schep goed om en laat zachtjes meebakken gedurende 2 minuten. Voeg de rozijnen toe, verbrokkel de bouillontabletten erboven en schenk de kokosmelk erbij. Roer goed door en verhit tot het pruttelt. Zet nu de pan op een sudderplaatje en laat zo 45-60 minuten zachtjes stoven. Laat de deksel er af zodat het vocht kan verdampen en de saus als vanzelf indikt. Maak op smaak met versgemalen peper. Lekker met gekookte rijst en sperziebonen of een salade. Ook een stoofpeertje smaakt hierbij erg lekker.


Boonappetite.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040