mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Joke's recepten

Forel met amandelen en kerstpuree

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Goede wijn behoeft geen krans. Een waarheid als een koe eh als een vis deze maand. Want ook voor vis, namelijk forel kunt u bij OKvlees.nl terecht. Forel die afkomstig is uit de vijvers van forellenkwekerij ‘t Smallert, een betrouwbaar adres met 110 jaar ervaring in het kweken van forellen. Dat is vis van goede komaf, en past daarom precies bij OKvlees.nl. Ik bestel altijd een aantal forellen en gerookte forelfilets, want dat is erg lekker om in huis te hebben. Een forel, even gebakken in de roomboter met wat geroosterd amandelschaafsel is simpel, maar zo geweldig lekker dat u er verder niets mee moet doen. Een uiterst simpel gerecht voor de feestmaand, waardoor u stressvrij een feestelijk gerecht op tafel zet. Completeer het met groen-rode kerstpuree en uw kersthoofdgerecht is heerlijk en compleet. 

Ik wens u fijne, gezellige en smakelijke kerstdagen.

PS: Die kerstpuree smaakt ook op alle andere dagen van het jaar geweldig hoor.

Boonappetit!

Lees meer

Afdrukken

Lauwwarme salade van gans en krokante linzen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bij het woord salade zullen veel mensen aan zomerse dagen denken. Toch is een salade ook op een gure, winderige en regenachtige herfstdag heel fijn om te eten. Deze maand geef ik u het recept voor een lauwwarme salade van gekonfijte gans en krokante linzen. Een heel fijne en verrassende combinatie.

In de webshop van OKvlees.nl kunt u kiezen uit een aantal producten van gans. Het eten van gans dat kennen en doen we in Nederland bijna niet. Ganzen kennen we uit sprookjes en uit de verhalen over overlast en schade die deze dieren rond Schiphol en in natuurgebieden veroorzaken. De gans werd op deze manier een ‘plaagbeest’ genoemd. Er is veel over te doen geweest hoe deze overlast, en bij Schiphol ook het gevaar, aan te pakken. Nu mogen ze op gecontroleerde wijze bejaagd worden. Omdat wij in Nederland weinig gans eten worden de dieren veelal vernietigd. En dat is in mijn ogen pure verspilling. Als je een dier doodt, eer het dan door het op te eten. Dat gaan we in dit recept doen.

In de webshop van OKvlees.nl treft u verschillende ‘gansproducten’ De ganzen zijn geschoten door jagers in de Nederlandse polders. Dit alles wordt streng gecontroleerd en het vlees wordt betrokken van jagers die Hollands Wild kent. Hier kunt u er meer over lezen. 

Deze maand een recept van een heerlijke lauwwarme salade van gekonfijte ganzenbout. Konfijten is het langzaam garen van de bouten op lage temperatuur in olie of vet. De ganzenbout wordt hierdoor heerlijk mals en fijn van smaak. Linzen die je eerst kookt en daarna bakt worden lekker krokant en gaan voor een lekker smaakaccentje door de salade die u zo op tafel tovert. Ik gaf er gesmoorde groene kool bij, maar geroosterde pompoen, zoete aardappelpuree of gekookte worteltjes ernaast zijn ook een fijne combinatie.

Lees meer

Afdrukken

Groene kool met spekjes en tomaat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Het is als ik dit schrijf regenachtig en het waait daarbij ook nog eens hard. Echt weer om gezellig met zijn allen aan tafel te zitten en lekkere voedzame gerechten te eten. Winter en kool horen bij elkaar. Kool is erg gezond en met kool kun je heel veel lekkere gerechten maken. Natuurlijk kent iedereen zuurkool en boerenkoolstamppot met worst. Maar er is zoveel meer. Kool in combinatie met gehakt of spek is heel erg lekker. In de webshop van OKvlees.nl treft u behalve gerookte spekreepjes bij de vleeswaren diverse speksoorten aan.

Groene kool wordt ook wel savooiekool genoemd en is een van de oudste koolsoorten. Je kunt er veel lekkere recepten mee maken. Zo vult men in Oost Europa de voorgekookte bladeren met een mengsel van gehakt en rijst en zet dit daarna in de oven, wat een fijn gerecht is. Zie mijn OKvleesrecept

Ik geef u dit keer een recept voor groene kool met spekjes en tomaat. Ik gebruik van die kleine tomaatjes die je tegenwoordig in verschillende kleurtjes kunt kopen. Heel erg lekker en een heel simpel gerecht om te maken, mooi om te zien en met een gekookt aardappeltje ernaast een volledig hoofdgerecht.

Lees meer

Afdrukken

Meer artikelen...

EKO-logo EU Organic Logo