WINKELMANDJE

 x 
Mandje is leeg
OKVLS-recepten-joke-recepten
OKVLS-knife-salie
joke-bnr

Biefstukreepjes Stroganoff

Gebruikerswaardering:  / 2

Misschien is het u ook opgevallen: de term grasgevoerd vlees die je steeds vaker tegenkomt. Ook in de webshop van OKvlees.nl kunt u naast scharrel- en biologisch vlees sinds een poosje grasgevoerd vlees kopen. Grasgevoerd vlees is afkomstig van koeien die niet bijgevoerd worden met krachtvoer. Het vlees is ontstaan vanuit gras en daarvan wordt beweerd dat het gezonder is dan graangevoerd vlees. Ook in kookboeken die een bewuste leef- en voedingsstijl propageren kom ik het steeds vaker tegen. Ik was wel benieuwd naar dit vlees en heb er deze maand een recept mee gemaakt. Ik vond het vlees erg mals, en passend bij het assortiment van OKvlees.nl, hoge kwaliteit en voor ieder wat wils.

Deze maand een klassiek recept. Een ‘gouwe ouwe’. Soms ben je ergens en dan eet je iets dat je al jaren niet meer hebt gegeten. Klassiekers noemen we dat. Dat overkwam mij onlangs in Kopenhagen. Wij waren daar een paar dagen en genoten van de stad en al het lekkers dat hier te eten valt. Voor de kijkers van series onder u: wij gingen eten in het restaurant van een van de schrijvers van Borgen, dat is een serie over het Deens parlement. Brdr Price heet dat restaurant om exact te zijn. Heel mooie omgeving, luxe. En daar stond het op de kaart: Beef Stroganoff. Wij bestelden het en aten óngelooflijk lekker. Deze Stroganoff onderscheidde zich door de toevoeging van knapperige spekjes.

U begrijpt het: thuis ging ik ermee aan de slag en maakte mijn eigen versie van Stroganoff, met biefreepjes van grasgevoerd rundvlees en coppa, gekruid mager spek van de nek van het varken. Ook verving ik de crème fraiche door een slanker alternatief, yoghurt met maïzena. Dat proeft u niet en geeft hetzelfde resultaat. De saus laat zich heel goed van tevoren bereiden en die maken we eerst (kan zelfs de avond ervoor). Vlak voor dat u gaat eten bakt u de coppa uit en vervolgens de biefstukreepjes, voor u het weet kunt u aan tafel. Groots effect weinig moeite.

Lees meer...

Braadworst met een heerlijke curry-saus

Gebruikerswaardering:  / 2

Deze maand wil ik het ogenschijnlijk eenvoudige braadworstje eens in het zonnetje zetten. Want braadworstjes, daar is iets bijzonders mee. Bij OKvlees.nl vindt u in de webshop diverse soorten: runderbraadworst; zowel in biologische als gras gevoerde kwaliteit, varkensbraadworst in scharrel of biologische kwaliteit, bbq worst die al heerlijk gekruid is, Chevon braadworst van geitenvlees, lamsworst met Griekse kruiding of de pikante merquez, de royale (300 grams) verse worst van Piggy’s Palace, runderbraadworst van de natuurboeren of tot slot vegetarische bratwurst van de Vegetarische Slager. Ik zou zeggen: voor elke dag van de week kunt u wel een worstje in de webshop vinden.

Braadworstjes zijn ideaal voor op de bbq. Maar stel dat u drie hoog woont, of dat het regent? Dan is bbq-en mogelijk geen optie. Dat is het fijne van braadworst: ook in de pan gebakken of in de grillpan bereid is het heerlijk. Bovendien is een braadworstje zowel ’s winters bij guur weer erg lekker alsook op een zonovergoten warme dag. Bij de warme maaltijd, op een broodje met mosterd, in een salade of wanneer u de worstjes uit het velletje haalt en de vulling als lekker gekruid en net iets grover gedraaid gehakt voor in een pastasaus gebruikt. Kortom de braadworst is een bescheiden, maar zeer getalenteerd, vleesproduct.

Onlangs at ik ergens braadworst met zelfgemaakte currysaus. Dat vond ik zo lekker dat ik het recept meekreeg. Dit recept paste ik geheel naar mijn aard natuurlijk weer een beetje aan en nu deel ik het met u. De saus is ook lekker bij kip, karbonade, of een vegetarisch alternatief. Kortom de ideale saus voor bij de bbq en koekenpan.

Lees meer...

Ham met honing mosterdsaus

Gebruikerswaardering:  / 1

Wat was ik blij toen ik een poosje geleden beenhammetjes in de webshop van OKvlees.nl aantrof. Ik ben namelijk dól op ham. Lekkere ham vind ik nu echt een schoolvoorbeeld van een allemansvriend. Zowel koud als warm is ham lekker, op een boterham of broodje, in een salade of slaatje, in een soep of als begeleider van een warme maaltijd of koude schotel. Met of zonder een begeleidende saus, alles kan. Als het eenmaal weer mooi weer is dan is ham ook een fijn onderdeel van een picknick. Kortom wij gaan deze maand aan de slag met beenham. De beenham van OKvlees.nl is van biologische kwaliteit en al voorgegaard, slechts dertig minuten opwarmen in water van 90 graden is voldoende. Dus deze ham klaarmaken kan iedereen die water koken kan. De saus die ik bij deze ham heb bedacht is heerlijk romig en ondanks dat niet vet. Ik vind het een fijn gerecht voor Pasen, als variatie op het meer traditionele lam met muntsaus. Mocht u een restje over hebben: een pistoletje met even opgewarmde ham en saus is erg lekker, of snij de ham in blokjes en maak er een ouderwets macaronischoteltje van.

Maar nu: bind u schortje voor en ga aan de slag.

Lees meer...

logo-joke-boon

EKO-logo EU Organic Logo