OKVLS-recepten-joke-recepten
OKVLS-knife-salie
joke-bnr

Joke's recepten

Procureur Pangang

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

'Peter, het is jouw schuld!’ Die arme Peter Kolster van Okvlees.nl was zich van geen kwaad bewust. ‘Wat heb ik gedaan?’ Eigenlijk had hij niets gedaan op dat moment. Maar al eerder. Namelijk zulk lekker en goed biologisch vlees verkocht dat ik op mijn beurt daar teveel van had gegeten.

Kent u dat? Dat je voor twee dagen kookt, zodat je de andere dag het eten zo voor het grijpen hebt in de koelkast?

Met dat doel maakte ik laatst een flink stuk procureur klaar. We waren met zijn tweeën, en wat over bleef zouden we dan een dag later eten. Maar ik had het zo ontzettend lekker gemaakt dat we samen zonder gene dat hele stuk opaten. Na afloop zei mijn man, dit moét je vaker maken dit was toch wel zo schandalig lekker. Wat was het? Vraagt u zich nu vast af. Het was procureur op pangang wijze klaargemaakt.

Procureur is een stuk schouder- of hals karbonade zonder bot aan een stuk. Mooi dooraderd vlees dat sappig blijft als je het gaart. Ik kruidde het op oosterse wijze en maakte er een beetje Chinese saus bij. Het gerecht is mijn knipoog naar babi pangang. Ik moet zeggen mijn versie vind ik beduidend lekkerder dan die van de Chinees. Ik maak het in de oven, dat is ook nog eens hands free! Zodat u zich volledig op de saus kunt toeleggen.

Goed het recept is voor vier personen maar u bent gewaarschuwd, met minder personen gaat het ook.

Lees meer...

Boerenkarbonade bonne femme

(5 stemmen, gemiddeld 4.80 van 5)

Het boerenleven heeft voor veel mensen aantrekkingskracht. Voor wie in de stad woont -en dat doen de meesten van ons- is het boerenleven synoniem aan buiten zijn, hard werken, de  ruimte hebben en een zekere romantiek. Boer zoekt vrouw is niet voor niets zo’n ongekend populair programma. Ik kijk niet naar boer zoekt vrouw. Wel heb ik een andere favoriete boer op mijn programma: de boerenkarbonade van OKvlees. Deze komen van een boerderij waar diervriendelijkheid bijzonder hoog in het vaandel staat: Piggy’s Palace. OKé, de naam doet misschien een beetje kitscherig aan, maar dat mag van mij. Omdat het gewoon waar is. Varkens die buiten spelen en een glijbaan hebben. Kijkt u vooral eens naar het filmpje op de site van OKvlees.nl dat is geweldig leuk om te zien. Dat leuke leven is beslist in de smaak van het vlees terug te proeven. Heerlijk! De boerenkarbonades van deze varkens dat zijn ferme jongens en zo kom ik op het volgende.

Deze boerenkarbonade heeft een romantisch kantje. Ik zal het even uitleggen. De karbonades hebben een groot formaat. Geen karbonaadje voor één persoon. Een tweepersoontje zal ik maar zeggen. Groot bot, veel sappig, bijna romig smakend vlees. En wat is er nu meer romantisch dan samen zo’n karbonaadje eten? En daarna aan het botje kluiven? Ik bedoel maar.
Ik geef het recept voor twee personen. Voor vier personen past u het heel eenvoudig aan door twee karbonades te nemen en het landelijke bonne femme garnituur te verdubbelen. Heeft u daar na de maaltijd iets van over? Maak geheel in stijl een boerenomelet! Kluts 1-2 eieren per persoon met wat peper los. Bak daar een omelet van en schep het even opgewarmde restje bonne femme op de omelet alvorens u deze dubbel klapt.

En dan nu aan de slag!

Lees meer...

Gehaktballen die OK zijn voor uw broekriem

(6 stemmen, gemiddeld 4.83 van 5)

Januari is voor veel mensen de maand om de broekriem een gaatje strakker te zetten. Dat kan komen omdat de voorgaande decembermaand te lekker was. Of omdat u een beetje op de centjes wilt gaan letten. Wat uw reden ook mag zijn: het malse sappige, heerlijke biologische of scharrel rundergehakt van OKvlees.nl is  altijd een goede keus. Het gehakt is mager, ook voor uw portemonnee. Bovendien is het gemak om dat heerlijke OKvlees.nl diepgevroren thuisbezorgd te krijgen tijdens guur winterweer natuurlijk heerlijk.

Ik bedacht met het rundergehakt van OKvlees.nl deze heerlijke, sappige en vol smakende gehaktballetjes waaraan wat blauwe schimmelkaas wordt toegevoegd. Dat geeft een fijne, pittige en heerlijke smaak. Hierdoor kunt u de rest van de gerechten eenvoudig houden. Serveer de balletjes bijvoorbeeld op een bedje van gewassen spinazieblaadjes die u licht met wat olie en azijn aanmaakt. Strooi er nog wat verbrokkelde blauwe kaas over, vlei er wat balletjes op en eet met brood of toast. Of maak er een spinaziestamppot bij. Hiervoor kookt u aardappelen in stukken gaar en maakt u met wat melk en olie of een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat een fijne smeuïge puree. Schep hier een paar handen vol gewassen en in de slacentrifuge gedroogde, spinazieblaadjes door, samen met wat verkruimelde (blauwe) kaas en schep dit op de borden. Verdeel hierop de gehaktballetjes. Of maak een eenvoudige pasta met (verse) tomatensaus en serveer de gehaktballetjes hierbij.

De gehaktballetjes worden aangemaakt met havermout. Gewoon de goedkope versie uit de supermarkt. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar is beslist aan te raden. Het zorgt voor een smeuïg resultaat waarbij het gehakt mooi stevig blijft. Wie niet van blauwschimmelkaas houdt, vervangt deze door een zelfde hoeveelheid feta of zachte geitenkaas de zogeheten chèvre.

U ziet samen met OKvlees wordt januari in alle opzichten helemaal OK.

Lees meer...

Meer artikelen...
logo-joke-boon
EKO-logo scharrel-rund-logo scharrel-varken-logo scharrel-varken-logo