De marinade van deze wings leent zich overigens uitstekend voor het marineren van spareribs die u daarna ook kunt bbq’en: kortom u bent zelf de Lord van uw wings. In alle gevallen wens ik u Boonappetite.
Het menu bestaat uit:
Lord of the wings
Dit zijn de allerlekkerste kipvleugels en daarom noem ik ze Lord of the Wings. Heerlijk in combinatie met gemengde aardappeltjes uit de oven, chilimayonaise en de heerlijk frisse komkommer-koolsalade.

BENODIGDHEDEN
|
![]() |

BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en giet deze over de kipvleugels. (ik gebruik hiervoor een lege broodzak, je kunt als je de kip en de marinade bij elkaar doet de zakingang een slag draaien en zachtjes schudden zodat de marinade over de kip wordt verdeeld.) Zorg dat alle vleugels bedekt zijn. Laat in de koelkast minstens twee – drie uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kipvleugels uit de marinade en spreidt ze uit over de bakplaat. Bak in 40-45 bruin, gaar en krokant. Keer halverwege de baktijd de vleugels een keer om. Let op of het niet te hard gaat, dek in dit geval af met aluminiumfolie en verlaag eventueel de temperatuur naar 180 graden. Serveer op een mooie schaal met een stapel servetten ernaast, want dit eet heerlijk uit hand!
Filodeeg rollletjes met noten, quorn en hoisin saus
Deze filodeegrolletjes met een heerlijke vulling lenen zich prima om uit de hand te eten. Heerlijk met chilimayonaise en gemengde aardappels uit de oven en de frisse komkommer koolsalade.

VOOR 24 ROLLETJES / 4 PERSONEN
|
![]() |

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal de quorn, cashewnoten en hoisinsaus in de keukenmachine tot het de structuur heeft van grof gehakt. Bestrijk met een kwastje de randen van een velletje filodeeg met gesmolten boter en leg hierop in de breedte een lepel van de quorn vulling. Vouw de randen van het filodeeg naar binnen en rol het geheel langzaam op tot een rolletje. Strijk hierbij af en toe wat gesmolten boter over het deeg zodat het goed plakt. Ga zo door tot alle velletjes gevuld zijn. Leg ze op de bakplaat en bestrijk alle rolletjes met gesmolten boter. Strooi er sesamzaad over. Bak in het midden van de oven, krokant en goudbruin in 15-20 minuten.
{mooblock=Gemengde aardappelpartjes uit de oven

VOOR VIER PERSONEN ALS BIJGERECHT
|
![]() |

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen (gaat handig met schoon schuursponsje) en snijd ze in even grote parten tot een soort van grote frites. Schud ze om met het zout en de olijfolie en spreid ze uit over de bakplaat. Bak in het midden van de oven bruin en krokant in 45 minuten. Bestrooi royaal met chilicress of tuinkers.
Chili mayonaise
Lekker pittige saus die heerlijk bij de aardappelpartjes en de kipvleugels smaakt.

BENODIGDHEDENVoor 150 ml
|
![]() |

BEREIDING
Roer beide sauzen door elkaar en doe over in een mooi kommetje.
Komkommer koolsalade}
Pittig friszuur zoet en mooi om te zien. Pure eenvoud en heerlijk bij pittige gerechten of een broodje hamburger.
VOOR 4 PERSONEN, BIJGERECHT
|
![]() |

BEREIDING
Snij de komkommer in de lengte eenmaal door zodat er halve plakjes ontstaan. Schaaf de kool en de komkommer op de schaaf of in de keukenmachine. Vermeng in een kommetje de gembersiroop, azijn, kurkuma, honing, zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm dit in de magnetron tot flink warm en meng dit grondig door het kool komkommermengsel. Laat dit op een koele plaats een uurtje intrekken. Bestrooi met de purpercress.