01 RECEPTEN

Recepten

Joke's menusWat is het doel van Joke's menus

OKvlees.nl werkt samen met Joke Boon om mooie recepten aan jullie aan te bieden via de webwinkel. We werken bewust met Joke samen omdat zij een bijzondere kijk heeft op smaak. Op haar website kan je meer hierover vinden.

OKvlees.nl wil daarnaast ook helpen om geen vlees te eten gewoner te maken en het volwaardig in te vullen. Immers, bewust vlees eten betekent vaak ook soms geen vlees eten. Of, helemaal geen vlees eten. Daarom zit in elk menu een recept dat heel eenvoudig het vleesrecept kan vervangen. Geen gebakken eitje als vervanger, maar een volwaardig gerecht.

Na het  eerste menu met de toepasselijke naam 'feestvarken' nu een menu met kip!

December, de maand van feest, licht en ….stress. Want wat moeten we vreselijk veel deze maand en dat ook nog allemaal goed gemutst, onvermoeid, strak in het vel en vlekkeloos. De druk op gezelligheid is groot. Ik word altijd een beetje gestrest van december, van al die dagen dat het leuk moet zijn. Dan blokkeer ik, net of dat wat anders zo vanzelf gaat nu opeens helemaal niet meer lukt. Mijn anders zo zonnige humeur is in december met regelmaat spoorloos verdwenen, mijn feestjurk is opeens te krap of zit onder de kattenharen en een panty zonder ladder is onvindbaar. Maar er is hoop en redding is nabij, met mijn decembermenu en de volgende tip: bestel op tijd door een paar muisklikken uw vriezer vol met al dat heerlijks van OKvlees.nl.  En maak vervolgens gezellig lekker retro (dat is een hip woord voor ouderwets) mollige, romige kippenragout met zelfgemaakte roomboter pasteitjes, natuurlijk ook beschreven in een vegetarische variant.

En laten we ons vooral niet gek laten maken door wat moet en hoort. Ik wens u licht, liefde en veel smakelijke, stressloze dagen toe!

Boonappetite!

Wat vliegt de tijd…zo drijf ik in een zwemband in zee, mijmerend over een pan vol hachee en zo staat er daadwerkelijk een pan zacht te pruttelen op mijn fornuis.
Het is herfst, de dagen worden korter en het weer is wisselvallig. Zo nu en dan schijnt de zon als een laatste toegift nog heel even uitbundig, om kort daarna plaats te maken voor felle regen- en onweersbuien. Dit jaar duurde het echt eventjes voor ik me er bij neer kon leggen dat de herfst onvermijdelijk is, en ik kon inzien dat de herfst ook zijn knusse momenten heeft. Bijvoorbeeld in de zin van verwarmende, voedzame maaltijden die het huis heerlijk doen geuren en een gevoel van geborgenheid oproepen omdat ze zachtjes langere tijd op het fornuis staan te pruttelen. Eén zo’n gerecht dat bij mij het gevoel van geborgenheid oproept is de hachee naar het recept van mijn moeder. Heerlijk met een kruimig aardappeltje en fruitige rodekool. En omdat het weer guurder wordt schep ik lekker nog een keer op.

Met enkele van u deelde ik het recept inmiddels en alle reacties waren unaniem: dit is heerlijke hachee, Boonappetite!

OKvlees.nl bestaat een jaar. Dat is een heuglijk feit én een topprestatie in een tijd waarin veel nieuwe initiatieven het niet lijken te redden door het slechte economische getij. Peter Kolster van OKvlees.nl heeft zijn bedrijf langzaam én doelgericht opgebouwd. Door de tijd te nemen en zich niet op te laten jagen ontstond een evenwichtig bedrijf. Opgebouwd met oog voor de wensen van de klant waarbij de ouderwetse degelijke service en kwaliteit nooit uit het oog werden verloren.
Tijdens de Olympische Spelen kunt u met dit menu zelf ook een prestatie van formaat neerzetten. U maakt zelf een overheerlijke rollade met verrassende vulling of vegetarische worst. Als u het in stijl wilt houden dan snijdt u de rollade in plakjes en legt deze als de vijf Olympische ringen op een bord. De bijgerechten vormen een zomers en kleurrijk geheel. Ik zou zeggen: Boonappetite.

Het moet en zal er toch een keer van komen: lange zwoele zomeravonden waaraan geen eind lijkt te komen. Avonden waarop je gezellig buiten in de tuin of op het balkon kunt eten en heerlijk lang buiten kunt blijven zitten. Die dagen zijn uitermate geschikt voor het volgende menu: pittig gekruide kipvleugels en een vegetarische variant daarvan. Ik noem dit menu Lord of the Wings en dat is een knipoog naar Peter Kolster. Tijdens een van onze eerste gesprekken vroeg hij me wat ik van kipvleugels vind. Omdat hij die graag op de kaart wilde gaan zetten. Dat is  typerend voor OKvlees: niet per se het duurste stukje vlees, maar wel altijd van goede komaf: scharrel- of biologisch vlees. En ook op warme dagen is uw eigen online slager een koele leverancier!

De marinade van deze wings leent zich overigens uitstekend voor het marineren van spareribs die u daarna ook kunt bbq’en: kortom u bent zelf de Lord van uw wings. In alle gevallen wens ik u Boonappetite.


Menu geschikt om iedere dag feestelijk op te sieren. Een bedje van lichtroze bonenpuree met daarop enkele plakken mooi gebraden rosbief met daarover een heerlijk romige tuinkers saus, daarnaast roergebakken spinazie en een klein schaaltje frisse vrolijk zachtgele ananas-appel moes erbij… en je spreekt van een prachtig menu met een ferme knipoog naar de paasdagen!

Een heerlijke Chinees gemarineerde varkenshaas met mooie bijgerechten. Natuurlijk met een vleesloze vervanger voor de varkenshaas.

Iedereen kent deze slogan wel:  'Kip het meest veelzijdige stukje vlees!'. Hier een heerlijk menu, maar dan wel met een OK Kip! Geniet!

Ter ere van het open gaan van de webwinkel heeft Joke een speciaal & heerlijk menu gemaakt. Natuurlijk ook met een gerecht dat het vleesgerecht kan vervangen. Geniet!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040