01 RECEPTEN

Recepten

Saté madura ofwel Saté Kambing

Saté van geitenvlees - Chevon vlees op deze site - is een ware delicatesse. Het product in de supermarkt in dat bakje is er echt niet mee te vergelijken. Dit recept is afkomstig van Henk Venner en Hetty de Ridder van de Heijerhof.

Je kan voor dit recept gebruik maken van het Chevon heupvlees op deze site.

 

Nodig:

  • 1 theelepel Ketumbar (= gemalen koriander)
  • 1 theelepel Jinten (=gemalen komijn)
  • 2 fijngemalen kemiri (olierijke noot uit zuidoost Azië, vaak gebruikt in kerriegerechten)
  • 1 flinke teen knoflook
  • weinig kencur (balinese gemberachtige wortel)
  • 1 theelepel laos (galanga)
  • 2 cm gember raspen
  • 1 theelepel kunjit (curcuma)
  • 2 fijngesnipperde rode lomboks
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel trassi
  • zout en peper
  • 1 theelepel asamstroop
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 1 kleine rode ui

Alles met elkaar mengen en in een beetje olie fruiten. Het in dobbelsteentjes gesneden geitenvlees hierin minimaal 2 uur marineren.
Jeruk purutbladeren (blad van de indonesische citroenboom) met zout fijnwrijven en met geraspte klapper mengen. Het vlees hierin wentelen, aan stokjes rijgen en roosteren

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040