- 1 kg varkenswangetjes (ontvliesd)
- 75 cl leffe donker bruin Belgisch bier, of ander bruin Belgisch zwaar bier
- 2 grote rode uien
- 2 teentjes knoflook, ik doe er meer in, het is wat je smaak is.
- 200 gr gedroogde abrikozen in stukjes.
- 4 takjes verse tijm
- 4 blaadjes laurier
- peterselie stengel en wat groen
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels ( ik gebruik poeder ,dan hoef je niet zo te vissen.;) )
- 2 eetlepels scherpe mosterd
- peper
- zout
- twee eetlepels bloem
Je kan ook van de kruiden een bouquet garni maken. ) Maar ik laat het lekker dobberen in de pan. Is ook wel vissen , maar oké (vlees)
Ik snijd de wangen in blokjes, bak ze mooi bruin en dan uit de pan halen.
Het vlees braad ik aan in geklaarde roomboter, dan kan je het op een hogere
temperatuur aanbraden.
De uien daarna in het braadvet en de knoflook erbij en dan de bloem erover, zorg dat het niet aanbrandt. Ik doe er dan een klein beetje warm water bij.
Dan doe je de kruiden erbij en het vlees weer in de pan en dan het bier.
Het kan ook in de oven , maar in een gietijzeren braadpan vind ik het overzichtelijker.
Ik laat het minimaal drie uur, zo niet langer stoven.
Heel lekker met gepofte aardappels met zure room en bieslook en gebakken worteltjes met tijm en beetje suiker.
Ondanks de kruiden blijf je het lekkere vlees proeven.
Eet smakelijk.
Groetjes stan