01 RECEPTEN

Recepten

  • 1 kg varkenswangetjes  (ontvliesd)
  • 75 cl  leffe donker bruin Belgisch bier, of ander bruin  Belgisch  zwaar bier
  • 2 grote rode uien
  • 2 teentjes  knoflook, ik doe er meer in,  het is wat je smaak is.
  • 200 gr gedroogde abrikozen  in stukjes.
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • peterselie stengel en  wat groen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  •  2 kruidnagels ( ik gebruik poeder ,dan  hoef je niet zo te vissen.;) )
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • peper
  • zout
  • twee eetlepels bloem

Je kan ook van de kruiden een  bouquet garni maken. ) Maar ik laat het lekker dobberen in de pan. Is ook wel vissen , maar oké (vlees)

Ik snijd de wangen in  blokjes, bak ze  mooi bruin en dan uit de pan halen.
Het  vlees braad ik aan in geklaarde roomboter, dan kan je het op een hogere
temperatuur  aanbraden.
De uien daarna in het braadvet en de knoflook erbij en dan de bloem erover,  zorg dat het niet aanbrandt. Ik  doe er dan een klein  beetje warm water bij.
Dan doe je de kruiden erbij en het vlees weer in de pan en dan  het bier.
Het kan ook in de oven , maar in een gietijzeren braadpan  vind ik het overzichtelijker.
Ik laat het minimaal  drie uur, zo niet langer stoven.
Heel lekker met gepofte aardappels met zure room en bieslook en gebakken worteltjes met tijm en beetje  suiker.
Ondanks de kruiden blijf je het lekkere vlees proeven.

Eet smakelijk.
Groetjes  stan

 

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040