01 ONZE BOEREN

Onze Boeren

Vlees van bekende, Nederlandse, herkomst en geen anoniem vlees. Da’s belangrijk voor OKvlees.nl. Daarom stellen we graag onze boeren aan je voor! Dat doen we met een beetje tekst maar ze moeten het vooral zelf vertellen in een filmpje. We hebben nog niet van alle boeren een filmpje.
Als je vragen hebt aan de boeren, stel ze dan gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0621917040.

Het basis assortiment wordt door 6 boeren geleverd, 3 biologische boeren en 3 scharrel boeren. Daarnaast bouwen we aan een groep boeiende boeren met een mooi aanvullend vleesproduct. We zijn begonnen met een geitenboer. Daar is een schapenboer bijgekomen, een hertenboer,  varkensboer, een boer met dubbeldoel kippen, en het zal nog doorgroeien....

Varkensboeren

Familie Schellekens levert de scharrelvarkens. Ze hebben een bedrijf met naast de varkens ook melkkoeien in Dreumel, een dorp in het Land van Maas en Waal.  Henk Schellekens kan je gerust een ambassadeur van Scharrelvlees noemen

De biologische varkens worden geleverd door de familie de Weert. Het bedrijf ligt in Beltrum, boven Winterswijk. Er komt ook van hun een filmpje, even wachten op mooi weer.

Naast deze boeren leveren we ook varkensvlees van  Piggy's Palace. U kunt dat vinden, met een uitleg over waar die bedrijven voor staan, bij BijzonderOK!

Runderboeren

De familie Muskens levert de scharrel runderen. Hun bedrijf heet 'Les Belles Blondes', en dat zijn de runderen echt! Het ligt in Heesbeen, een van de kernen van de gemeente Heusden. En Heusden ligt ten westen van ’s Hertogenbosch. Zie hier hun website!

De biologische runderen van OKvlees.nl komen van het Drents Landschap. Het ras is de Limousin. De runderen worden ingezet voor het instandhouden van het open Drentse landschap. Dat levert mooie beelden op!!

De grasgevoerde runderen komen hoofdzakelijk bij Venema uit Ruinen. Deze boer heeft het ras Hereford. De runderen lopen in gebieden van StaatsBosBeheer. 

Kippenboeren

De biologische en scharrelkippen zijn hetzelfde traag groeiende ras, de Hubbard JA957.

Bij de familie Voorthuizen groeien de scharrelkippen op. Het bedrijf, de Nieuw Hof, ligt in Terschuur. Terschuur ligt iets boven het kippencentrum van Nederland, Barneveld. Thymen heeft naast de kippen ook een kersenboomgaard en een camping. Dus, zoek je rust, dan heb je nu een leuke camping gevonden. Campingnieuwhof

De familie Kok in Lelystad levert de biologische kippen, die bekend zijn onder de naam Polderhoen. Dit artikel in de telegraaf geeft een mooie beschrijving!

Marjanne en Chris Borren van de Lankerenhof leveren het Haantje de Coq en biologische kipfilets van leghennen. Mechelse (stoof)haan is afkomstig van Ingrid en Roeland van Dee uit Heesselt.

Geitenboer

Het geitenvlees, of beter gezegd het vlees van de Chevons, wordt geleverd door de Bokkenbunker. De bokkenbunker hoort bij een cooperatie van biologische melkgeitboeren, Bio Goat meat

Hertenboer

Ruud Geerligs heeft een boerderij met edelherten in Geesteren in de mooie Achterhoek. Op zijn site zijn hele mooie beelden te vinden.. Ruud past heel goed in de groeiende groep OKvlees boeren. Hij praat met passie over zijn dieren en het vlees.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040