mandje is leeg
inloggen
 
 top email

Kwaliteit

Diervriendelijkheid is belangrijk voor je. Anders was je niet op de site van OKvlees.nl terechtgekomen. Maar het moet ook goed vlees zijn. Dus geen antibiotica, geen rare fratsen bij het bewerken van het vlees en natuurlijk een hoge kwaliteit.

De dieren

Kwaliteit begint met de dieren. Door het langzamer groeien, het voer, het kunnen bewegen en de buitenlucht krijg je lekkerder vlees. Bij de OKvlees.nl proeverijen was een eenvoudig speklapje voor veel deelnemers vaak een plezierige smaakverrassing. Daarnaast is het rundvlees afkomstig van een heel mooi vleesras runderen, de Blonde d'Aquitaine. Dit ras levert hoogwaardig vlees. Hamburgers van Blonde d'Aquitaine worden gezien als 'Culinaire Hamburgers' door hamburgerrestaurant 'de Burgemeester' in Amsterdam. Bij OKvlees.nl is het onderdeel van het standaard-assortiment.

OKvlees.nl verkoopt scharrel en biologisch vlees. Wat zijn nu de verschillen? Beide zijn veel diervriendelijker dan regulier. En, onderschat het Scharrelvlees niet. Het heeft een niet zo goede naam gekregen, maar de OKvlees.nl scharrel kippen lopen echt buiten.  Hier kan je meer lezen. 

Het verwerken

Het verwerken is ook belangrijk. Het uitsnijden gebeurt zorgvuldig door vaklui. De recepten zijn zorgvuldig samengesteld, zonder overbodige ingrediënten. We gebruiken geen rare technische hulpmiddelen als enzymen om vlees aan elkaar te plakken. Kortom: ambachtelijke, pure verwerking door specialisten.

Het invriezen

Het vlees wordt direct na verwerking ingevroren. Het vlees is dan dus nog heel vers!  We vriezen het snel in, waardoor de kwaliteit van het vlees in stand blijft. Dit invriezen gaat veel beter dan in de vriezers van huishoudens. Daar ontstaan kristallen in het vlees die de structuur beschadigen, waardoor het vlees veel vocht verliest bij ontdooien.

Klachten

Als je kwaliteit serieus neemt, dan neem je ook klachten serieus. Het kunnen natuurlijk ook opmerkingen zijn! Dat je bijvoorbeeld eigenlijk de kruiding iets sterker zou willen hebben. De kwaliteit van ons aanbod kunnen we verbeteren door klachten en suggesties te verwelkomen! Zie verder de informatie over hoe OKvlees.nl met klachten omgaat.

EKO-logo EU Organic Logo