01 BLOG

Blog

Een poos geleden toverde ik werkelijk de allerlekkerste forel ooit op tafel. Een zalmforel die ik op Marokkaanse wijze had klaargemaakt. Het was een forse vis, met mooi roze en sappig vlees, die ruim voldoende was voor twee personen (en twee dankbare katten die de graten en de kop na afloop kregen). Het komische was dat ik de vis bij de slager had gekocht. Zo vertelde ik het aan mijn man. Ik loog niet, want dat doe ik namelijk nooit. Ik had de forel bij OKvlees.nl besteld. Die had deze vis bij wijze van proef op de website gezet. Een zeer geslaagde proef wat mij betreft!

Sinds kort is het assortiment alweer uitgebreid; nu ook met hert. Al met al begint OKvlees.nl een aardig compleet concept aan te bieden wat betreft verantwoord en zo diervriendelijk mogelijk biologisch en scharrelvlees.

Ging ik met de forel spontaan over tot het plaatsen van een bestelling, met het hertenvlees heb ik beslist even een duwtje nodig. Dat komt zo. Ik ben nogal gevoelig van aard. Toen mijn kinderen klein waren, lag er voor mijn gevoel altijd wel een kind ziekjes op de bank. Zieke kinderen kijken graag tv terwijl ze ondertussen warm en koortsig tegen je aanleunen. Op die manier heb ik talloze keren de Disney film Bambi gezien. De kreet van Bambi als zijn moeder wordt doodgeschoten door de jager staat me nu nog helder voor de geest. Mede omdat mijn dochter dan steevast ontroostbaar begon te huilen. Sindsdien heb ik de pest aan jagers. Ik vind het een gruwelijk tijdverdrijf.

Dus greep ik meteen de telefoon toen ik hertenvlees op de site van OKvlees.nl aantrof. ‘Zeg Peter ga jij op jácht?’, vroeg ik licht geschokt. In mijn fantasie zag ik Peter al voor me in een groen fluwelen jasje, een knickerbocker, geruite kniekousen en een hoedje met een veer. Over zijn schouder hing losjes een jachtgeweer. Aan zijn voeten een koppel honden. ‘Welnee joh’, antwoordde hij. Ik slaakte een kleine zucht. ‘Dat maakt mij teveel lawaai’, was het vervolg van het antwoord. En toen vertelde hij dat het eigenlijk Twitterherten waren. Nee, de herten Tweeten niet maar wel de boer die ze houdt. Het zijn dus geen wilde herten waar op gejaagd wordt maar boerderijherten, van Puur Hertenvlees. Via Twitter waren OKvlees.nl en de boer die edelherten houdt in contact gekomen. En dit aanbod bleek prima binnen het concept van OKvlees.nl te passen. Immers OKvlees.nl is een concept tussen boer en consument en echt wild (het wilde wild) komt niet van een boerderij. Bij een bezoek bleek dat het met deze boer en het oog voor dierenwelzijn helemaal OK was. Hij kent de dieren, geeft ze de ruimte en ze hebben zelfs een modderpoel. Ik bezocht de site en raakte vertederd door het hoge Bambi gehalte van al die lieve hertjes.

Met het hertenvlees van OKvlees.nl zal ik mijn man binnenkort eens verrassen, met cranberrysaus, want dat vindt hij zo lekker. Ik kies dan iets uit het vegetarische assortiment, want ik zei het al OKvlees.nl heeft inmiddels écht voor elk wat wils.
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040