01 BLOG

Blog

Het assortiment van OKvlees.nl is uitgebreid met producten van de vegetarische slager. De wat?? Inderdaad, de vegetarische slager! Het gaat dus om vleesloze vleesproducten. Producten met een naam die vlees doet vermoeden, maar gemaakt zijn met plantaardige eiwitten. Er komt geen dier aan te pas. Eigenlijk is de Vegetarische Slager dus meer een groenteboer. Maar, ze maken producten die door hun beet, vorm en smaak voor vlees kunnen doorgaan. En daarom heten ze slager.

logo vanaf 4 2012 vegaslagerWaarom gaat OKvlees.nl die producten verkopen? Om verschillende redenen. Allereerst omdat klanten er regelmatig om vragen. Klanten van OKvlees.nl zijn bewuste vleeseters, en niet iedereen wil elke dag vlees eten. De zogenaamde vleesminderaars of flexitariers, u kiest maar welk woord lelijker is.. Het is dan handig om wat producten van de Vegetarische Slager in de vriezer te hebben liggen. Het is goed om te weten dat het verrassend lekkere producten zijn! Je kan dan natuurlijk ook één van de vegetarische gerechten maken die bij de menu’s van Joke Boon te vinden zijn in de webwinkel. Er zijn ook relatief veel klanten waarbij een van de gezinsleden vegetariër is. Het is dan natuurlijk handig om zowel de vegetarische producten als OKvlees op 1 adres te kunnen vinden.

Een ander punt is het begrip duurzaamheid. Vaak wordt gezegd dat biologisch vlees duurzaam(er) is. Maar, diervriendelijkheid is het thema voor OKvlees.nl. Vlees is nu eenmaal een inefficiënte manier van eiwitten produceren. En biologisch vlees is zelfs – tegen het gevoel van velen in - vaak minder duurzaam dan regulier vlees. Maar het is niet onlogisch. De dieren groeien langzamer en bewegen meer. En hebben daardoor zelfs meer gebruik van grondstoffen per kilo vlees dan dieren in de bio-industrie. We kunnen wel werken aan het duurzamer krijgen van onze maaltijd. En dat kan door minder vaak vlees te eten. Het ingesleten patroon van elke dag vlees op tafel doorbreken. Daar zijn producten als die van de vegetarische slager heel goed voor.

Het is een nieuw avontuur van OKvlees.nl. Waar het gaat eindigen is ook voor mij een verrassing.  OKvlees.nl zal nooit 100% vegetarisch worden. Maar de kans is reëel dat de komende jaren de vegetarische poot wel belangrijker gaat worden. Gewoon omdat het een mooie optie is om zowel te genieten van lekker en diervriendelijk vlees als de duurzaamheid van je maaltijd met lekkere producten te verhogen!

 

 

 

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040