Het is erg vervelend, maar een product is soms niet voorradig. Daar kunnen we weinig aan doen. We hebben met OKvlees een paar keuzes gemaakt, die dit als consequentie hebben.
Waarom hebben we niet altijd alles in voorraad? Een reden is dat van sommige vleessoorten er maar een beperkte hoeveelheid aan een dier zit. De sucade is hiervan een mooi voorbeeld. Aan een rund van zo'n 500 kg zit maar een paar kilo sucade. We kunnen veel meer sucade verkopen dan we op dit moment doen, want regelmatig is er geen voorraad. Maar, als we de runderen zouden inkopen op basis van de gevraagde hoeveelheid sucade, dan lag de vriescel nu helemaal vol met riblappen, biefstuk, gehakt, etc. Sucade bijkopen in de tussenhandel is voor OKvlees geen optie! Immers, we kopen vlees van een beperkt aantal boeren. We moeten altijd weten van wie het vlees komt. Bijkopen in de tussenhandel, en dat kan natuurlijk, doen we niet omdat dan de leverende boer niet bekent is. Dus, we hebben besloten om maar te accepteren dat we af nu niet kunnen leveren.
Een andere reden is dart sommige producten, zoals lamsvlees en chevonvlees, seizoensproducten zijn. Dat zijn we een beetje vergeten. Varkens, kippen en runderen zijn wel het hele jaar beschikbaar. De lammeren van de Ouwendorperhoeve, maar natuurlijk alle lammeren, zijn maar een paar maanden per jaar beschikbaar. Natuurlijk hebben we veel lamsvlees ingevroren, maar zeker niet voor een heel jaar. En tsja, vriesruimte is ook niet onbeperkt...En 'gewoon' bevroren lamsvlees van onduidelijke oorsprong kopen in de tussenhandel, dat past dus niet bij OKvlees. Dus, een deel van het jaar is er geen lamsvlees, chevonvlees of hertenvlees beschikbaar.
Niet-leverbaar zal dus blijven voorkomen. Een onvermijdelijk gevolg van het feit dat we alleen vlees van 'onze' boeren verkopen.
Blog
Blog overzicht
- Onze toekomst als OKvlees.nl EN De Woeste Grond als alternatief
- Waarom is OKvlees.nl gestopt. Deel 1.
- Wij stoppen met OKvlees.nl
- OKvlees.nl op pad: forelkwekerij Het Smallert
- Hoe weet je nu of iets biologisch is?
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
Blog overzicht
- Onze toekomst als OKvlees.nl EN De Woeste Grond als alternatief
- Waarom is OKvlees.nl gestopt. Deel 1.
- Wij stoppen met OKvlees.nl
- OKvlees.nl op pad: forelkwekerij Het Smallert
- Hoe weet je nu of iets biologisch is?
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040