01 BLOG

Blog

Wij ontwikkelen OKvlees.nl samen met jou! Om die reden hebben we onlangs onze eerste  on-line enquête uitgevoerd. Altijd spannend natuurlijk. Hoeveel mensen gaan ‘m invullen? En wat vinden ze? Wat blijkt: maar liefst 174 mensen hebben de enquête  ingevuld. Een geweldig aantal! Nogmaals bedankt hiervoor. Samengevat zijn de resultaten:
64% van de invullers was vrouw.
Leeftijd: net 2% is jonger dan 25 jaar, 34% zit in de groep 26-40 jaar, 55% in de groep 40-60 jaar en 9% is ouder dan 60.
50% van de mensen eet minder dan 4x per week vlees. 25% eet 6 of 7 keer per week vlees. Vlees is voor de doelgroep dus geen onmisbaar onderdeel van de maaltijd. Men gaat heel bewust met vlees om.
Op de dagen dat geen vlees gegeten wordt eet men vis (75%), slaat vlees gewoon over (47%) of kiest een vleesvervanger (31%). De populariteit van vis is opvallend. Maar weinig mensen (15%) kiezen voor kleinere porties vlees. De groep ouder dan 60 jaar kiest wel redelijk vaak voor kleinere porties (43%).
Wat vinden mensen  nu belangrijk  bij het kopen van vlees? Smaak is duidelijk het belangrijkst. Als men vlees wil eten- een bewuste keuze -  dan moet het ook goed zijn! Een ambachtelijk product zonder toevoegingen wordt ook belangrijk gevonden.  De prijs wordt neutraal tot belangrijk gevonden.
Veiligheid is belangrijk bij de aankoop van vlees. Maar liefst 72% van de mensen vindt het een issue. Men maakt zich hierbij zorgen over veel dingen. Antibiotica,  hormonen, additieven, maar ook bederf. Het geeft maar weer eens aan dat de incidenten rond vlees het vertrouwen in vlees van de consument geschaad heeft.
Vanzelfsprekend past voor vrijwel iedereen (95%) vlees van dieren die diervriendelijk verzorgd zijn goed bij OKvlees.nl. Vis of vleesvervangers passen voor een minderheid (minder dan 15%) bij OKvlees.nl.

Ik ben heel erg blij met de uitkomsten. Ze sluiten heel goed aan bij wat ik wil bereiken met OKvlees.nl. Lekker vlees dat je kan vertrouwen! De volgende enquête is voorbereid en komt binnenkort online!
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040