Wij ontwikkelen OKvlees.nl samen met jou! Om die reden hebben we onlangs onze eerste on-line enquête uitgevoerd. Altijd spannend natuurlijk. Hoeveel mensen gaan ‘m invullen? En wat vinden ze? Wat blijkt: maar liefst 174 mensen hebben de enquête ingevuld. Een geweldig aantal! Nogmaals bedankt hiervoor. Samengevat zijn de resultaten:
64% van de invullers was vrouw.
Leeftijd: net 2% is jonger dan 25 jaar, 34% zit in de groep 26-40 jaar, 55% in de groep 40-60 jaar en 9% is ouder dan 60.
50% van de mensen eet minder dan 4x per week vlees. 25% eet 6 of 7 keer per week vlees. Vlees is voor de doelgroep dus geen onmisbaar onderdeel van de maaltijd. Men gaat heel bewust met vlees om.
Op de dagen dat geen vlees gegeten wordt eet men vis (75%), slaat vlees gewoon over (47%) of kiest een vleesvervanger (31%). De populariteit van vis is opvallend. Maar weinig mensen (15%) kiezen voor kleinere porties vlees. De groep ouder dan 60 jaar kiest wel redelijk vaak voor kleinere porties (43%).
Wat vinden mensen nu belangrijk bij het kopen van vlees? Smaak is duidelijk het belangrijkst. Als men vlees wil eten- een bewuste keuze - dan moet het ook goed zijn! Een ambachtelijk product zonder toevoegingen wordt ook belangrijk gevonden. De prijs wordt neutraal tot belangrijk gevonden.
Veiligheid is belangrijk bij de aankoop van vlees. Maar liefst 72% van de mensen vindt het een issue. Men maakt zich hierbij zorgen over veel dingen. Antibiotica, hormonen, additieven, maar ook bederf. Het geeft maar weer eens aan dat de incidenten rond vlees het vertrouwen in vlees van de consument geschaad heeft.
Vanzelfsprekend past voor vrijwel iedereen (95%) vlees van dieren die diervriendelijk verzorgd zijn goed bij OKvlees.nl. Vis of vleesvervangers passen voor een minderheid (minder dan 15%) bij OKvlees.nl.
Ik ben heel erg blij met de uitkomsten. Ze sluiten heel goed aan bij wat ik wil bereiken met OKvlees.nl. Lekker vlees dat je kan vertrouwen! De volgende enquête is voorbereid en komt binnenkort online!
Blog
Blog overzicht
- Onze toekomst als OKvlees.nl EN De Woeste Grond als alternatief
- Waarom is OKvlees.nl gestopt. Deel 1.
- Wij stoppen met OKvlees.nl
- OKvlees.nl op pad: forelkwekerij Het Smallert
- Hoe weet je nu of iets biologisch is?
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
Blog overzicht
- Onze toekomst als OKvlees.nl EN De Woeste Grond als alternatief
- Waarom is OKvlees.nl gestopt. Deel 1.
- Wij stoppen met OKvlees.nl
- OKvlees.nl op pad: forelkwekerij Het Smallert
- Hoe weet je nu of iets biologisch is?
- Is grasgevoerd rund nu biologisch? en andersom..
- De biologische kalkoenen: even wat achtergrond (2018)
- Goed om te weten: hoe werkt bevroren verzenden met PostNL
- De slacht bij OKvlees.nl (2)
- Waar zitten de OKvlees.nl klanten?
- Meer OKvis!
- De Lankerenhof door het jaar heen
- Gerookte achterham
- De karbonadetest: de uitslag
- De slacht bij OKvlees.nl
- Wilt u meedoen met een test?
- Nieuwe functies in webwinkel
- Nieuwe biologische runderen
- Antibiotica, Salmonella en ESBL vrij kip (2)
- Waar komt ons grasgevoerde rund vandaan?
- Boter, grasgevoerd
- Antibiotica, salmonella en EBSL-vrije kip
- Audit
- Gras gevoerd rundvlees
- Korting op Pie's
- Kaas!
- Echt OK lamsvlees!
- Lammeren naar de slacht
- Eng vlees!
- Forellen kwekerij 't Smallert
- Geen antibiotica in onze biologische kip.
- The Pie Shop
- Stoer ijs
- Kipfilet van leghennen
- OKvlees.nl: waar staan we voor (1)
- Zware Hanen, maar wel voordeliger
- Landgoed Heijerhof
- Klopt het wel, wat u weet over biologische varkens?
- Waarom MOET droogijs
- Balkenbrij
- Ontwikkelingen bij OKvlees.nl
- Nieuw in de webwinkel: Oud Hollandse runderrassen
- Nieuwe functies in de winkel
- Hergebruik van verpakkingen
- Lekkere ganzen!
- Het blijft lekker, nu zonder gistextract
- ‘Varkensvlees moet lekker en léuk zijn’
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Hergebruik van verpakkingen
- Waar wonen de OKvlees.nl klanten
- Piggy's Palace
- Zembla en OKvlees.nl
- Nitriet of niet
- Oervoer
- betalen
- Wanneer komt dat lamsvlees nou!
- Vleeswaren
- Gratis verzenden?
- De vrouwenslagerij, vraag 2
- Voor elk wat wils, Okvlees.nl wordt steeds completer
- Vervelend, maar soms hebben we iets niet..
- Diversen gaat worden....
- OKHerten uit de achterhoek!
- De vrouw met de worst
- OKvis van Valleivis
- De WAT? Ja, de Vegetarische Slager
- Schoenmaker hou je bij je leest
- De hergebruiksticker
- Dierenliefde
- Dubbeldoel kipjes: culinair bijzonder en diervriendelijker
- Lamsvlees van de Ouwendorperhoeve
- #allesvanhetvarken: de ervaringen van Claudette
- Recepten Chinees gemarineerde varkenshaas
- De geboorte van een rookworst, met een stip!
- Biecht, door Joke Boon
- Webshoppen
- Kees, een column over de boeren van OKvlees.nl
- Column Joke Boon: Proeverij
- Dilemma; niet alle biologische en scharrelrunderen komen in de wei…
- Wat zijn nu de verschillen tussen Regulier, Scharrel en Biologisch vlees?
- Resultaten van de 2e enquête
- Samenwerking OKvlees.nl met Joke Boon
- OK (we eten) vlees
- Wat stopt OKvlees.nl in het vlees?
- De resultaten van de eerste enquête
- Wat is OKvlees.nl? Wie is Peter Kolster?
- Bij kiloknallers bloedt iemand
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040