01 BLOG

Blog

Wij staan heel positief tegenover minder vlees eten, maar dan wel goed vlees - en dus OKvlees - eten! Veel mensen vinden het moeilijk om zonder vlees te koken, dus daarom dagen we jullie allen nu uit inspiratie met elkaar te delen!

Zoals al aangekondigd in onze laatste nieuwsbrief heeft Lies vanmorgen wat uren achter het fornuis doorgebracht voor 2 varianten op 1 bekend gerecht: Spaghetti Bolognese met vlees en eentje zonder vlees.3BskaqvRW6PW3KvkqwLWg thumb 1880

Hebben jullie een vleesgerecht die ook goed zonder vlees lekker gemaakt kan worden (of ga dit eens ontdekken bij jullie favo maaltjes...), mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp: Koken met OKvlees.nl. Voor alle duidelijkheid: we ontvangen dan graag het vlees en vleesloze recept!

Wij zullen de gerechten dan posten en met jullie delen. Belangrijk is wel dat de link wordt meegestuurd of het boek & auteur wordt gestuurd. Als iets helemaal zelf bedacht is hoeft dit natuurlijk niet .

Onder alle inzendingen zullen wij een cadeaubon verloten van € 50,-.

Inspiratie voor deze gerechten is overal online te vinden, maar wij hebben onderstaande websites gebruikt en aangehouden vandaag:

 

 

 

aEtsAw3MTmmpf8hpuqnIUA thumb 187dDe "originele" Bolognese:


https://www.paolos.nl/de-originele-bolognesesaus-ragu-bol…/…

Het enige wat wij uit het recept niet hebben toegevoegd is het bouillonblokje; en die hebben we niet gemist! Hier kun je natuurlijk qua kruiden veel naar eigen smaak toevoegen.

 

 

 

oISgxsRURuiFqiw0GGZRyQ thumb 187eEn de vegetarische variant van Jamie Oliver:


https://www.okokorecepten.nl/…/jamie-oliver-vegetarische-sp…

Wij vinden het zelf lekker om de saus vlak voor deze klaar is met de staafmixer iets te pureren, omdat dit een bijna gehakt-achtig effect geeft. Hiermee lijkt de vega variant qua mondgevoel erg op de vleesvariant. De smaak is geweldig! Met linzen vinden wij de saus snel wat droog, zeker na pureren. Eerder hebben we dit gerecht eens gemaakt met 2/3 blikjes tomatenpuree en 1 blikje gepelde tomaten. Dit gaf meer smaak. Eventueel zou groentebouillon een extra boost kunnen geven.

 

 

Succes en eet smakelijk!

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040