01 BLOG

Blog

Weer wat nieuws en bijzonders! Nu eens geen nieuwe bijzondere boer, maar iemand die van vlees van Bijzondere boeren iets bijzonders lekkers kan maken: Pie's. Dat zijn mooie deegvormen gevuld met vlees, groenten of fruit uit de Engelse keuken. In ons geval zijn ze gevuld met OKvlees..We hebben ze natuurlijk geroken (wow!) en geproefd. WE hebben dit product met OKvlees.nl klanten getest. Nog nooit kregen we zulke enthousiaste reacties. Het zijn mini pie's van zo'n 100 gram.

Hieronder stelt de oprichtster van The Pie Shop zich voor:

 

The Pie Shop Mijn naam is Astrid Smit-Remmerswaal. Ik ben anglofiel en bourgondiër. Hoewel de Britse keuken over het algemeen niet als gastronomisch bekent staat is mij niet helemaal duidelijk waarom. Ik hou van de Britse keuken. Het vertegenwoordigd voor mij huiselijkheid en gezelligheid. High Tea, met scones en sandwiches, nagerechten als Sticky toffee pudding, crumbles met custard, Christmaspudding, Sunday roast waarbij de hele familie op zondagmiddag met zijn allen aan tafel gaat. Casseroles in alle soorten en smaken, fish and chips. En natuurlijk pie's. Prachtige deegvormen gevuld met heerlijk vlees, groenten of fruit. En de geur! Onweerstaanbaar. Toen we onlangs verhuisde naar de

kop van Noord Holland kon ik een grote droom in vervulling laten gaan. Ik heb opnieuw moeten leren koken met de AGA (fornuis) maar daarna was de weg vrij. Eind 2014 ben ik een klein bedrijfje gestart. Ik maak op ambachtelijke manier (met deegroller en stekertjes) traditionele Britse meatpie's. De vullingen maak ik van biologisch vlees en Nederlands wild dat ik minimaal 9 uur bij 75-80 graden in de oven laat garen. Slow cooking op zijn best. Alle producten die ik gebruik voor de pie's zijn zonder kunstmatige toevoegingen. Ik trek mijn eigen bouillon van de biologische botten. Ik wil iedereen kennis laten maken met één van de mooiste en meest veelzijdige gerechten die de Britse keuken te bieden heeft. Een prachtige pie, die een plaatje is voor het oog en heerlijk smaakt. Gemaakt met respect voor dierenwelzijn met gebruik van pure ingrediënten. Een pie waar u met een gerust hart van kan genieten.

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040