01 BLOG

Blog

We hebben sinds januari 2015 ook vlees van het landgoed Heijerhof uit het mooie Limburg. Ook een hele bijzondere boer, die goed bij OKvlees.nl past. We beginnen met hun lamsworstjes, die erg lekker zijn. Waar we eindigen? Geen idee, maar hopen op meer!

De lamsworstjes worden door Henk Venner zelf gemaakt, waarbij ook de kruiden zelf worden samengesteld. Koriander en peper worden vers gemalen en wanneer voorhanden worden eigen kruiden gebruikt (bijv rozemarijn). Het vlees is afkomstig van lammeren die 5 tot 11 maanden oud zijn. De moederschapen zijn Swifters en Texelaars, de vader is een Charollais. Een bijzonder ras met een rode kop en korte wol, en een lange rug. In die rug zit het lekkerste vlees. Merguez (no.1) is een typisch Noord-Afrikaans worstje. Het kaasworstje (no.3) is een variatie op een grieks recept, met feta en blauwe kaas. De smeltende kaas geeft een heel bijzondere smaak.

Hieronder stellen ze zich voor.

LANDGOED HEIJERHOF, DESMAAKVANLEUDAL.NL

Leudal is een prachtige landelijke gemeente in Midden-Limburg. Op een van de mooiste plekjes precies tussen de natuurgebieden Leudal en Exaten ligt de boerderij Heijerhof van Henk Venner en Hetty de Ridder.  Sinds 2012 hebben zij een landgoed, dankzij het feit dat de helft van de grond natuur is. Daarvan is 3 ha jong bos en 5,5 ha natuurlijk grasland.

Zij houden Aberdeen Angus zoogkoeien, een van de lekkerste rassen ter wereld. Zij kunnen jaarrond buiten lopen en worden enkel met gras en voordroog gevoerd. Net als de vleesschapen, die enkel rond de aflammerperiode biologische brokjes bijgevoerd krijgen. Verder hebben zij een klein aantal varkens, een kruising van Bonte Bentheimers en Duroc of Pietrain. Overal scharrelen kippen rond, waaronder Noordhollandse Blauwe, Bresse en Wyandottes.

Er is een flinke groentetuin, een kleine boomgaard en klein fruit. Alles verkopen of verwerken zij tot eten van, bij of met de boer. Dat is de Smaak van Leudal.

Hoe? Kijk rond op onze site. Er is veel keuze. Zij cateren ook op de boerderij en op locatie.

Heijerhof werkt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en met vrijwel alle eisen voor biologisch. Maar omdat de slachterij en slager geen EKO-certificaat hebben, voeren zij geen EKO keurmerk en mogen zij de producten niet biologisch noemen. Is ook niet nodig want je kunt hier alles zien, vragen en afkijken!! Transparantie zonder paperassen. En verder verkopen zij alleen rechtstreeks van de boerderij en via speciale kanalen, zoals OKVlees.nl

Filmpje?

 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040