01 BLOG

Blog

De vraag wordt met enige regelmaat gesteld: "als ik boven een bepaald bedrag bestel, vervallen dan de verzendkosten?" Veel webshops doen dat. En het klinkt ook wel logisch zeg ik als consument. Toen we met OKvlees.nl begonnen is er wel stevig over nagedacht, en besloten om het toch niet te doen. De overwegingen willen we graag delen.

Waarom doen we het niet? Simpel: gratis verzenden bestaat niet. Elke doos met OKvlees die verzonden wordt kost geld, zoals de kosten van PostNL. Stel dat we boven de 80€ gratis gaan verzenden. Dan moeten we de verzendkosten toch ergens vandaan halen, en dus moet de prijs van het vlees omhoog. Het gevolg is dat OKvlees voor klanten die kleinere hoeveelheden bestellen juist duurder gaat worden. En wel willen nu juist met een scherpe prijs diervriendelijk biologische en scharrelvlees zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

Hebben grote bestellers dan geen voordeel? Jawel! De verzendkosten zijn altijd €6,75 per bestelling. Onafhankelijk van het gewicht, dus hoe meer je bestelt, des te lager zijn de kosten per kilo. En daarom bestellen meer en meer klanten voor meerdere mensen tegelijk. Bestellingen passen tegenwoordig regelmatig niet meer in de grootste verzenddoos, en worden dus in 2 dozen verzonden. En natuurlijk voor één keer €6,75.
 EU Organic Logo
© OKvlees.nl | Fotografie: Dutch Food Art | Vragen of suggesties? info@okvlees.nl | Bel 06-21917040