WINKELMANDJE

 x 
Mandje is leeg
OKVLS-gedachte

Blog overzicht

Vairrekte leuke foto's

Gebruikerswaardering:  / 3

Dat ik Vair een mooi bedrijf vind is denk ik wel duidelijk, en ik ben blij dat er  enkele producten van hun in de webwinkel staan. Maar ik kwam iets anders moois van ze tegen op facebook. Vairrekte leuke foto's, die ik graag deel!

De foto's zijn gemaakt door Gert van den Bosch, een amateur fotograaf die van (boerderij)dieren houdt en alles wat er mee te maken heeft. Van geboorte tot slacht legt hij beelden vast. Vorig jaar heeft hij zelfs een grote internationale prijs gewonnen, de "Sony World Photography Award".

De foto's laten zien dat die prijs helemaal terecht was!

sized  DSC2682ok Resized Resized

sized  DSC2739OK Resized Resized

sized  DSC2566ok Resized Resized

 De foto's zijn overgenomen met toestemming van Gert van den Bosch.

Kipfilet van leghennen

Gebruikerswaardering:  / 0

Er zijn twee soorten kippen: legkippen en vleeskippen. De eerste legt veel eieren, de tweede zet efficiënt vlees aan. Twee werelden, die de Lankerenhof bij elkaar wil brengen. Dat doen ze bijvoorbeeld door de haantjes van de legkippen, die anders gedood worden als ze uit het ei kruipen, op te laten groeien en te verkopen als Haantje de Cocq. Deze zijn ook via OKvlees.nl te verkrijgen. Maar ook de leghennen kunnen na de slacht beter benut worden.

Leghennen kunnen ongeveer anderhalf jaar eieren leggen, waarna ze geslacht worden. Het vlees wordt dan in allerlei meestal laagwaardige toepassingen gebruikt. Denk aan soepkip en kip nuggets. En dat terwijl het vlees erg smakelijk is! Marjanne en Chris van de Lankerenhof laten daarom de filetjes van de uitgelegde hennen uitsnijden. Dit past ook goed bij hun streven om alles wat hun boerderij voortbrengt zelf te verkopen.

De filets zijn steviger van structuur maar ook kleiner dan filets van vleeskippen. Het is daarom belangrijk dat je de filet kort om en om bakt (maximaal 8-10 minuten). Je hebt een heerlijk stukje kipfilet met een stevige bite. Ook is de filet zeer geschikt voor bijvoorbeeld roerbakgerechten. De prijs maakt ze erg aantrekkelijk..

OKvlees.nl: waar staan we voor (1)

Gebruikerswaardering:  / 1

OKvlees.nl bestaat nu ruim 3 jaar en veel mensen hebben inmiddels de weg naar het ijskoud bestellen van biologisch en scharrelvlees bestellen gevonden. De klanten van het eerste uur hebben de opbouw van het bedrijf meegemaakt en daarbij ook meegedacht. De nieuwe klanten hebben deze fase gemist. En daarom wil ik graag een stukje van de ontstaansgeschiedenis met u delen, zodat u weet waar OKvlees.nl voor staat.

Peter Kolster, de man achter OKvlees.nl, is zelf niet afkomstig uit de vleeswereld. Toen ik startte wist ik eigenlijk niet meer van vlees dan een willekeurige consument. Omdat het verzenden van diepgevroren vlees per pakketpost nog onbekend was kreeg ik veel opmerkingen als: “Vlees via de post? Dat gaat de consument echt niet willen!”. Dat was de eerste reactie van de slagers en slachters waarmee ik contact zocht. Deze belemmering zag ik gelukkig niet. En het is inderdaad gebleken dat meer en meer consumenten met een muisklik vlees bestellen. En deze groei zal de komende jaren doorgaan. Omdat OKvlees.nl niet zelf met het mooie slagerswerk bezig is, kunnen wij volledig de aandacht leggen waar deze hoort: bij de klant.

OKvlees.nl heeft op allerlei manieren contact met de klant, via e-mails, tweets, facebook berichten en telefoontjes . En we reageren snel, dit vaak tot verbazing van de vragensteller. We vinden het belangrijk dat de klant goed en eerlijk antwoord krijgt. Dat past bij het goede en eerlijke vlees dat wij aanbieden. Deze leuke contacten en de daaruit voortvloeiende feedback gebruiken we ook om OKvlees.nl te blijven verbeteren. Daardoor is het klantcontact voor ons ook erg waardevol.

U kunt zich nu natuurlijk afvragen of wij wel voldoende aandacht hebben voor het vlees zelf. Het antwoord is: ja! Dat doen we door samen te werken met mensen met dezelfde passie. OKvlees.nl ‘huurt’ vleesspecialisten in, en dat zijn niet de minste. Slagerij Ter Weele, een grote naam in de vleeswereld, verwerkt het meeste vlees voor OKvlees.nl. Het vakmanschap van Ter Weele en zijn team zorgt er voor dat de producten aan onze hoge standaard voldoet. OKvlees.nl zorgt er voor dat de dieren bij speciaal geselecteerde boeren vandaan komen. Daarmee slaat OKvlees.nl de stap van de tussenhandel over. We hebben een paar belangrijke principes bij het inkopen van de dieren die dat gemakkelijk maken. We onderhandelen niet over de prijs, maar betalen simpelweg de prijs die de boer vraagt. De gedachte daarachter is simpel. De boer moet een eerlijk inkomen hebben, en dat vindt OKvlees.nl belangrijker dan een bodemprijs. Verder beoordelen we zoals gebruikelijk is het vee niet zelf, maar laten dit aan de boer over. Doordat we op deze manier werken met de inkoop en verwerking van de dieren kunnen we de focus volledig leggen daar waar deze volgens ons hoort: bij de klant.

Zware Hanen, maar wel voordeliger

Gebruikerswaardering:  / 4

De vogelgriep heeft er hard ingehakt in de kippenhouderij. Ook bij de Lankerenhof, die de Haantjes de Coq levert. Veel extra kosten, die niet vergoed worden. Maar ook onverwachte gevolgen. Door het vervoersverbod konden de haantjes een paar weken later naar de slachterij. Mooi voor de haantjes zult u wellicht denken. Maar het gevolg is wel dat de haantjes nu stevig aan de maat zijn. Zo’n 1,4 kg, terwijl ze normaal maximaal 1 kg wegen. Bij dezelfde kiloprijs worden ze dus per stuk duurder. Daar hebben we, en we is Marjanne en Chris van de Lankerenhof en OKvlees.nl wat op gevonden. We verlagen de kilo prijs voor deze grote hanen, waardoor de prijs per haantje niet veel stijgt. Normaal betaalt u voor een haan van een kilo €13,25. Voor een haan van 1,4 kilo betaalt u nu slechts €15,25. Dat is €10,90 per kilo. Dus, 40% meer haan voor 15% meer geld. Goede deal? Wij vinden het wel!

Landgoed Heijerhof

Gebruikerswaardering:  / 0

We hebben sinds januari 2015 ook vlees van het landgoed Heijerhof uit het mooie Limburg. Ook een hele bijzondere boer, die goed bij OKvlees.nl past. We beginnen met hun lamsworstjes, die erg lekker zijn. Waar we eindigen? Geen idee, maar hopen op meer!

De lamsworstjes worden door Henk Venner zelf gemaakt, waarbij ook de kruiden zelf worden samengesteld. Koriander en peper worden vers gemalen en wanneer voorhanden worden eigen kruiden gebruikt (bijv rozemarijn). Het vlees is afkomstig van lammeren die 5 tot 11 maanden oud zijn. De moederschapen zijn Swifters en Texelaars, de vader is een Charollais. Een bijzonder ras met een rode kop en korte wol, en een lange rug. In die rug zit het lekkerste vlees. Merguez (no.1) is een typisch Noord-Afrikaans worstje. Het kaasworstje (no.3) is een variatie op een grieks recept, met feta en blauwe kaas. De smeltende kaas geeft een heel bijzondere smaak.

Hieronder stellen ze zich voor.

LANDGOED HEIJERHOF, DESMAAKVANLEUDAL.NL

Leudal is een prachtige landelijke gemeente in Midden-Limburg. Op een van de mooiste plekjes precies tussen de natuurgebieden Leudal en Exaten ligt de boerderij Heijerhof van Henk Venner en Hetty de Ridder.  Sinds 2012 hebben zij een landgoed, dankzij het feit dat de helft van de grond natuur is. Daarvan is 3 ha jong bos en 5,5 ha natuurlijk grasland.

Zij houden Aberdeen Angus zoogkoeien, een van de lekkerste rassen ter wereld. Zij kunnen jaarrond buiten lopen en worden enkel met gras en voordroog gevoerd. Net als de vleesschapen, die enkel rond de aflammerperiode biologische brokjes bijgevoerd krijgen. Verder hebben zij een klein aantal varkens, een kruising van Bonte Bentheimers en Duroc of Pietrain. Overal scharrelen kippen rond, waaronder Noordhollandse Blauwe, Bresse en Wyandottes.

Lees meer...

EKO-logoscharrel-rund-logoscharrel-varken-logoscharrel-varken-logo